Yderligere information

Producent

Land

Størrelse

Varetype

Økologisk

Dos Maderas PX rom Doble Crianza 10+5

kr.1.495,00

På lager

Varenummer (SKU): 2884 Kategorier: ,

En delikat romblanding fra Barbados og Guyana. To lande med deres egen romstil. Begge lande laver nemlig rom på pot stills og kolonneapparat. Den kraftige og aromatiske rom laves på pot stills og den mere blide og afrundede på mere moderne kolonneanlæg.

Det er en virkelig udsøgt rom. Født på samme måde som “Dos Maderas 5+3” og “Dos Maderas 5+5 PX”. Håndlavet og lagret i Caribien som det første. Herefter sendes rommen til Williams & Humbert Bodega i Jerez, hvor den får en tur i et solera system. Dos Maderas” er spansk og betyder netop to slags træ, hvilket henviser til måden rommen lagres og modnes på.

Forskellen på de Dos Maderas forskellige roms er lagringstiden. Luksusudgaven er 15 år undervejs. Først 10 år i Caribien i ex-bourbon fade og derefter 5 år i Spanien i fade, hvor der tidligere har været 20-årig Don Guido PX Sherry i – derfor 10+5.

At en rom får lov til at erhverve sig både smag og nuancer på de to måder, gør den unik og kvalitativ. Den bliver ofte benævnt som “”the Lord of rums””. Utroligt populær blandt raffinerede ganer, en rigtig luksus og kræs for de mest nørdede rom fanatiker.

 

Duft: Tydelig sødme, melasse og træagtig med noter af mandler og hvidfrugt

 

Smag: Overraskende sød, hvor alkoholen og noterne af træ og krydderier, spiller utroligt godt sammen

 

Eftersmag: En formidabel afslutning med sødme, mandler og den fine træsmag fra fadende efterlader en himmelsk oplevelse