Yderligere information
Varetype | |
---|---|
Land | |
Producent | |
Størrelse | fl. 50 cl. |
Økologisk | Nej |
ELG GIN No. 4 46,5% alc.
kr.390,00
På lager
Elg Gin
Elg Gin No. 4 er som Elg No. 1 baseret på enebær, koriander og gulerod, men tillige er der anvendt et ekstrakt af violette gulerødder. Gulerødderne kommer fra Gartneriet Toftelund på Fyn. I juli måned ankommer de friskoptagne violette gulerødder til destilleriet, der straks lægges i blød i 50% stærk sprit. Ganske langsomt bliver spritten mere og mere violet. Samtidig falder alkoholprocenten, da spritten også trækker vand ud af gulerødderne. Efter 1 uge sigtes gulerødderne fra og det violette udtræk filtreres.
Resultatet er et udtræk på 38 % alc. vol., der indeholder en bred vifte af smag og aromastoffer, der ikke opnås ved destillation, bl.a. farvestoffet anthocyanin, der er en velkendt antioxidant. Elg. No. 4 er en gin der kan nydes med is og tonic og lidt appelsin, men passer også fortrinligt sammen med vermouth som en dry Martini. Når der tilsættes Tonic eller Martini til Elg Gin No. 4 ses et svagt farveskift til pink. Destilleriet er etableret i 2009 og har produceret en bred vifte af spiritusprodukter såsom aquavit, absinth, marc og brandy. Brandy og marc er baseret på vindruer fra destilleriets vinmarker, men i dag fokuseres på Gin!
Elg-spirits
Destilleriet er beliggende i Fredensborg ved Esrum Sø med jorde ned til Esrum Sø. Det er udstyret med et tysk håndlavet kobberkolonne-destillationsapparat. Destilleriet har tillige udstyr til tapning og et laboratorium med bl.a. en gaskromatograf til brug for kvalitetssikring. Henrik Elsner, der er bioorgansik kemiker, er destilleriets Master Distiller. Hans vision er at producere autentisk spiritus baseret på godt håndværk og videnskab. I dag fremstilles seks forskellige ginner, alle sammen baseret på de samme tre botanicals: Enebær, korianderfrø og Fynske gulerødder.
Ginnerne er compound-ginner, da hver enkelt botanical er destilleret separat og efterfølgende blandet. Spritten der anvendes, er kornsprit baseret på hvede. Der anvendes også udtræk (macerat) af enebær og violette gulerødder. De tre botanicals destilleres på forskellig vis, for at opnå et perfekt destillat med bedst mulig duft og smag. Specielt korianderfrø har mange uønskede smagskomponenter, der fjernes under destillationsprocessen . Enebær kommer fra Makedonien, hvor de vokser vildt og korianderfrø kommer primært Ukraine og Bulgarien. Gulerødderne fra Fyn høstet i slutningen af juli og destilleres inden for 24 timer for at opnå den friske gulerodssmag. På denne måde er det muligt at fremstille forskellige ginner med forskellige smag, duft, og farve tillige med en ekstraordinær præcision. Alle ginnerne har relative høje alkoholprocenter, på grund af det høje indhold af æteriske olier fra enebærerne, der er tungtopløselige i vand.