Yderligere information
Producent | |
---|---|
Land | |
Størrelse | fl. 35 cl. |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Fanø Skibsrom Havfruen 41,5% alk. 35cl.
kr.275,00
På lager
Havfruen
Fanø Skibsrom Havfruen er en sød rom, med smag af lynghonning, Havtorn fra Fanø og Madagaskar vanilje og med en skøn afrundet smag af Jamaicarom. Den gode rom kommer fra Jamaica og er efterlagret på portvinsfade på Fanø. Leveres i nummererede flasker.
Destilleret på Jamaica og efterfølgende forædlet på Fanø. Forædlingen består af en to-trins-lagring. Først lagres rommen med naturlige smagsgivere (bl.a. Fanø Lynghonning, havtorn og Madagaskar vanilje). Herefter efterlagres den på portvinsfade.
HAVFRUEN har vundet bronzemedalje i International Wine & Spirit competition 2019.
Polished nose. On the palate grape and candy. Good rum base, with a well balanced sweetness.
(IWSC 2019, bronzemedalje)
Historien om FANØ SKIBSROM
Historien om FANØ SKIBSROM handler om sejlskibe, de Vestindiske øer, passion for gode råvarer og kvalitet. Inspirationen til FANØ SKIBSROM starter med fuldriggeren Doris Brodersen blev bygget i Flensborg i 1875 og opkaldt efter rederens hustru. Det blev indregistreret på St. Thomas, Dansk Vestindien, og var således under Dansk flag fra 1875, og sejlede i mange år rom og sukker fra St.Croix, St.Thomas og St.Jan til Flensborg. Her blev rommen fortyndet (verschnitt), krydret og lagret i de mange romhuse og solgt som den berømte Flensborg Rom, hvor hvert romhus havde deres specielle blanding.
Doris Brodersen blev solgt til Fanø i 1890, omrigget til Bark i 1892 og indgik i Fanø’s sejlskibsflåde indtil 1908, hvor den blev solgt til Italien. Skibet blev kondemneret på Bermuda i 1913. Fanøs sejlskibsperiode er historie og rommen bliver nu transporteret i moderne skibe fra Jamaica til Fanø. Inspireret af Fanøs sejlskibshistorie og med en kærlighed til rommens smag og historie satte Lars J. Schou sig for at skabe en Caribisk kvalitetsrom. En rom med smagen af varme lande og Vesterhavets brusen. FANØ SKIBSROM er kvalitetsrom fra jamaica – krydret, lagret og flasket på Fanø. En smagsoplevelse, som sender dig fra Fanø til eksotiske himmelstrøg – og tilbage igen.