Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Land

Område

Underområde

Producent

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Nej

Fratelli Revello Dolcetto d’Alba 2021

kr.119,00

På lager

Varenummer (SKU): 1588 Kategorier: , ,

Jordbunden er lerholdig og udbyttet pr. hektar er 6500-7000 kg. Vinstokkes gennemsnitsalder er godt 30 år.

Vinen er fremstillet af Dolcetto 100% Gæring: Maceration i 48 timer ved 27-30° C efterfulgt af alkoholgæring på ståltanke. Lagring: 8-10 mdr. på ståltanke efterfulgt af ca. 12 mdr. på flaske.

Farven er mørk og tæt rubinrød med tydelige violette skygger. Duften er vinøs og frugtrig med en varm tone af modne mørke kirsebær Smagen er behagelig velstruktureret og rig med tydelige mandelaromaer i finishen.

Serveres bedst til lyst kød og charcuterivarer.

Familien Revello har siden 1967 været involveret i vinproduktion, men det var først med de to brødre Enzo og Carlo Revellos indtræden i 1990 at man stilede mod at sælge vinen under eget navn. Firmaet med hovedsæde i piemontekommunen La Morra, har 8,5 hektar med parceller på bla. Rocche dell’ Annunziata, Gattera og Giachini. Den samlede produktion ligger på ca. 40.000 flasker.

Som for så mange andre af Piemontes “Unge Løver” har brødrene Revello været i lære hos Elio Altare, med hvad deraf følger af grønthøstning, kort maceration og barriquelagring. Kvaliteten på vinene fra Revello er allerede i dag meget høj, men forventningerne til fremtiden er lige så høje og intet tyder på at Revello vil skuffe.