Yderligere information
Producent | |
---|---|
Land | |
Område | |
Størrelse | 50 cl. |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Frederiksdal Kirsebærvin Rancio
kr.299,00
På lager
Frederiksdal Kirsebærvin Rancio
Ordet Rancio” er et udtryk, som kendes mest fra sherry- og cognacverdenen. Det betyder noget i retningen af harsk og refererer til en særlig smag, som typisk opstår i gamle vine og spiritusser, som er lagret oxidativt eller varmt. Afhængigt af hvem man spørger, beskrives smagen som svampeagtig, nøddet eller på grænsen til det mindst lige så vanskelige umami. Frederiksdal Kirsebærvin Rancio ligger på 25-liters glasballoner i det fri, uanset vejret, og de ekstreme lagringsbetingelser giver den helt særlige smagsprofil. Til sidst afsluttes vinen på gamle cognacfade.
Farve: Dybrød med let brunlig kant.
Duft: Kompleks aroma af pibetobak, orangeskal og figner.
Smagsnoter: Mørke kirsebær og krydrede noter af nelliker, kardemomme og valnødder.
Serveringsforslag: Nyd den let afkølet til vildt, and, pateer, charcuteri, ost eller desserter med mørk chokolade.
Da Harald Krabbe arvede godset Frederiksdal på Lolland, gik der ikke længe før han besluttede sig for at rive kirsebærtræerne op og plante korn i stedet. Heldigvis ombestemte han sig efter et møde med kokken Jan Friis-Mikkelsen og journalisten Morten Brink Iwersen, og i dag er Frederiksdal Kirsebærvin en essentiel del af det danske vinlandskab.
Lollands milde, kystnære klima giver de perfekte betingelser for kirsebærtræerne hos Frederiksdal. Alle bærrene er sure kirsebær, som er en anden sort der ikke indeholder så meget vand som de søde spisekirsebær vi fortærer i rå mængder om sommeren. Surkirsebær, eller stevnsbær, er kendt som “nordens druer”, og hos Frederiksdal dyrkes en række sub-kloner med forskellige egenskaber, og man er desuden opmærksom på de forskellige markers terroir – præcis som var det en vingård i Bourgogne.
Frederiksdal producerer en række vidt forskellige vine, men fælles for dem alle er, at de er langt fra den Cherry Herring, de fleste tænker på, når de hører ordet “kirsebærvin”. Det er netop vin, og ikke likør. Nogle af vinene lagres på egetræsfade der før har indeholdt portvin, Grand Marnier eller sherry, andre på glasballoner eller ståltanke. Det kommer naturligvis an på, hvad den pågældende vin har bedst af.