Yderligere information
Varetype | |
---|---|
Land | |
Størrelse | 50 cl. |
Økologisk | Nej |
Producent |
Ginja kirsebær likør 12% alk.
kr.139,00
På lager
Bærrene til Ginja kirsebær likør dyrkes i omkring 800 meters højde i de store bjergrige sletter, der omgiver Alto Douro vinregion. Kirsebær varianten er surkirsebær, almindeligvis kaldet Ginja. Med et bittert præg, sammenlignet med de almindelige kirsebær. I højderne, hvor kirsebærtræerne er plantet og vokser, udsættes de for lavere temperaturer og rigelige mængder regn om vinteren. Om sommeren rigelig sol, hvilket giver træet mulighed for at skabe den mest delikate frugt.
Når frugten er fuld moden, høstes den. Når kirsebærrene ankommer til produktionsstedet, gennemgår de en renseproces, hvor de vaskes, derefter fjernes “o pézinho”. Den portugisiske betegnelse for frugtstilken. Derefter starter produktionen. Først opbevares frugten i macerationstanke. Derefter tilføjes alkohol. Ved denne metode er frugten i permanent kontakt med alkohol. Til denne blanding tilsættes honning, kanel og søde urter. Til sidst afsluttes processen ved tilsætning af en blanding af vand og sukker, hvilket giver Ginja den nødvendige prikken over i’et. Endelig ender produktet med at modnes i to år, for dermed at fremhæve smage som honning og kanel samt udvikle frugtens egenskaber samt blomsteragtige og naturlige præg. Ginja indeholder kun 12% alkohol.
Ginja kirsebær likør nydes lidt under stuetemperatur og serveres til pandekager med is, chokolade – med eller uden marcipan samt ris á l’amande hvor den også kan erstatte den traditionelle kirsebær sauce.