Yderligere information

Område

Land

Producent

Størrelse

Varetype

Økologisk

Glen Scotia Double Cask 46%

kr.449,00

På lager

Varenummer (SKU): 5198 Kategorier: , ,

“Godt Køb” / 90 point – Thomas Rydberg, Whisky & Rom Magasinet

Glen Scotia Distillery bygger på generationer af Cambeltown whisky know-how. Destilleriet producerer en lækker svagt tørvet, maritim og spicy whiskystilart. Meget raffineret, fyldt med smag og elegant. Der eksperimenteres der med forskellige peating-levels og der er investeret mange penge i nye Bourbon og PX Sherryfade for at give whiskyerne den rette kompleksitet.

Navnet Double Cask” refererer til fadlagringen på to forskellige slags fade: først first-fill boubonfade og dernæst op til 12 måneder i fade, som har indeholdt den søde sherry kaldet Pedro Ximénez, hvilket giver fylde og sødme til whiskyen. Den er tappet ved 46% alkohol uden kølefiltrering.

Farve: Gylden.

Duft: Fudgey, karamelliseret duft med hints af bagte æbler, fersken og sirup.

Smagsnoter: I munden er whiskyen fed og let sødmeful, igen med noter af fudge, fersken og strejf af mynte.

Glen Scotia ligger i Campbeltown i det sydvestlige Skotland. Området var i gamle dage kendt som verdens whiskyhovedstad, men i dag ligger der kun 3 aktive destillerier: Springbank, Glengyle (Kilkerran) og Glen Scotia. Her har det lille destilleri lavet whisky siden 1832, dog med mange afbrydelser undervejs. I dag ejes det af Loch Lomond Group, og destilleriet har produceret kontinuerligt siden 1999, men ikke på fuld kapacitet.