Yderligere information

Område

Land

Producent

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Laphroaig Quarter Cask

kr.495,00

På lager

Varenummer (SKU): 1216 Kategorier: , ,
Laphroaig Quarter Cask

Laphroaig Quarter Cask er en skotsk single malt whisky fra et af Islays mest ikoniske destillerier. Quarter Cask er en videreudvikling af den oprindelige opskrift: whiskyen ligger først på bourbonfade, og bliver efterfølgende overført til små ”quarter casks”, hvor der er en større og hurtigere interaktion mellem spiritussen og træet. Den er desuden tappet ved en lidt højere styrke: 48%.

Farve: Dyb gylden.
Duft: En duft af ulmende bål, citrus og let kokos og vanilje i baggrunden.
Smagsnoter: Bløde, søde maltnoter, stor røg og salte hints af tang.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand eller to.

Producent

Laphroaig er en af Islays mest ikoniske whiskys. Få steder er essensen af den vindomsuste ø fanget så fuldendt som i denne grønne flaske. Den kraftige smag af jod, tang, tjære og tørv afskrækker sandsynligvis lige så mange, som den begejstrer, og Laphroaig har altid været stolt af at være en polariserende whisky, en ”acquired taste”, som nogen aldrig lærer at kunne lide. Men de, der gør, sværger til den.

Ifølge legenden er Laphroaig en af de eneste whiskys, som stadig måtte sælges under Forbudstiden i USA: det var lykkedes destilleri-manageren Ian Hunter at overbevise den amerikanske toldmyndighed om, at Laphroaigs kraftige noter af jod og tang havde medicinske egenskaber! Måske tænkte de, at ingen ville drikke noget så bizart uden at have en god grund til det.
Laphroaig var altså allerede tilgængelig som single malt i 1920’erne, og i dag er det Islays bedst sælgende single malt. Destilleriet er grundlagt i 1815. Med sine 7 kedler er kapaciteten oppe på 3.3 millioner liter ren alkohol om året, og der er tale om at udvide, for i øjeblikket producerer man non-stop.