Yderligere information

Størrelse

Land

Område

Varetype

,

Økologisk

Producent

Leitz Wellgunde Orangevin Sylvaner 2018

kr.159,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 1615-1-1 Kategorier: , ,

Wellgunde er Weingut Leitz’ første orangevin. Den er lavet i samarbejde med sommelier, winemaker og skribent Marco Zanetti, og selvom Johannes Leitz er Mr. Riesling, blev de sammen enige om, at denne vin skulle være utraditionel. Valget faldt på Sylvaner, og med en god mængde skindkontakt får den masser af farve, fenoler og klædelig tannin i smagen. Navnet Wellgunde har vinen fået efter én af de tre rhindøtre fra Wagners Niebelungens Ring.

Farve: Orange-gylden.
Duft: Lækker duft af abrikos, flinterøg og appelsinskal.
Smagsnoter: Nogen tannin, men ikke overdrevet. Nedfaldæbler, citrusskal og sort te.

Serveringsforslag: Nyd den let afkølet til fx saltmandler og oliven, ansjoser, grillet blæksprutte, charcuteri eller fish n’ chips.

Johannes Leitz overtog familievingården fra sin far i 1999 efter at have stået for vinfremstillingen siden 1985. Under Johannes’ ejerskab er Leitz kun gået én vej – opad! Kvaliteten er steget fra god til verdensklasse og man har formået at udvide markerne med nogle af de bedste parceller omkring byen Rüdesheim.

Bjergskråningen vest for og umiddelbart omkring Rüdesheim er et af de mest magiske terroirs i hele verden til fremstilling af vine på rieslingdruen – og dermed et af de mest magiske terroirs i hele verden til fremstilling af hvidvin!

Det er her vi blandt andre finder parcellerne Berg Schloβberg, Berg Rottland, Berg Roseneck og Berg Kaisersteinfels, der alle fire nyder den højest mulige klassifikation og anerkendelse i Tysklands hierarki.