Yderligere information

Område

Land

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Lindores 46% alk.

kr.459,00

På lager

Varenummer (SKU): 5437-1-3-1-1-1-2-1-2-2-1-1-1-1-1 Kategorier: , ,
Produktet

Lindores 46 % er en formidabel Lowlands Whisky, når den er bedst – så fantastisk blød, balanceret og aligevel kompleks! Derudover egner flasken (som kommer uden gaveæske) sig utroligt godt til udstilling.

Duft: Elegant og blød. Man fornemmer frugt – sød pære og kandiserede æbler

Smag: Glat og cremet. Perfekt balance af blød vanilje, tørret frugt og citrus med et strejf af krydderi.

Eftersmag: Mellemlang, delikat – en dvælende finish.

Lindores har en af whiskyverdens længste fermenteringsperioder – hele 117 timer. Det – sammen med en usædvanlig destilleringsproces – resulterer i en single malt der, trods sin unge alder, alligevel har en helt igennem bemærkelsesværdig karakter.

Lindores anvender et specialiseret destilleringssystem – efter at whiskyen er blevet destilleret første gang i en massiv wash still kaldet ”Dodo”, bliver den overført til to sister-stills, der er opkaldt efter ejernes døtre Puppy og Gee. At whiskyen i anden omgang destilleres på to mindre stills – frem for én stor – betyder at der er dobbelt så meget kontakt med kedlens inderside af kobber. Dette forstærker og forfiner de vidunderlige smagsnuancer, der udvikles under den ekstraordinært lange fermenteringsperiode.

Ved lagringen bliver whiskyen delt op imellem tre fadtyper – Bourbon, vin og sherry. Efter lagring blandes whiskyen fra de tre fade så sammen til det endelige resultat.

Det noget specielle og meget smukke flaskedesign er inspireret af udsmykningen på de mursten, der blev fundet under udgravningen af det gamle Lindores Kloster.

Producent

I det skotske finansarkiv fra juni 1494 finder man den allertidligst kendte reference til det, der i dag kaldes Scotch Whisky. Teksstykket handler om en forsendelse af maltbyg til en munk fra Lindoresklostret i Skotland.

“Til Broder John Cor, 8 sække bygmalt, hvormed der skal laves Aqua Vitae til Kong James IV”

Dette citat cementerer Lindoresklosteret som Scotch Whiskys åndelige hjemstavn. Det er en arv, som Lindores Abbey Distillery stadig bærer med sig den dag i dag, mere end 500 år senere.

Selvom Lindores måske er rig på traditioner, er destilleriet ganske ungt, og ligeså er metoderne topmoderne og innovative – der eksperimenteres med nye gæringstider, specialdesignede kedelsystemer og blending på tværs af fadtyper.

Lindores anvender udvalgte bourbon-, sherry-, og vinfade til modning af deres whisky. Lindores Lowland Single Malt Scotch Whisky er deres standardudgivelse, som indeholder en blanding af de tre fadtyper. Hvert år kommer der derudover begrænsede udgivelser af fadene hver for sig