Yderligere information

Område

Land

Producent

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Manos Cava Brut

kr.109,00

På lager

Varenummer (SKU): 3073-1-1 Kategorier: , , , ,
Manos Cava Brut

Flot og fin mousse i glasset. Både i duften og i smagen er der både lidt eksotisk frugt, grønne æbler og samtidig god mineralitet. Vinen er tør, rank og med super frisk eftersmag. Det hele ender i små elegante toner af grønne blade, lidt urter og en fin citrusafslutning. Skønne bobler til velkomst, tapas, skaldyr eller fisk på grillen.

Om Raventós Rosell

Vores producent af Cava, Reventós Rosell, ligger i Masquefa ved den catalanske middelhavskyst. Sådan lidt vest for Barcelona i den nordøstlige del af Spanien. Distriktet tilbyder nogle af Spaniens mest spændende vine.
Pga. det kuperede terræn er det et område, der byder på spændende og meget forskelligartede vine. Udvalget går fra de mousserende Cava til friske og frugtsmagende hvidvine og bemærkelsesværdige røde vine på både regionale og internationale sorter.
Høsten ligger normalt i september. Der bliver presset ganske forsigtigt (0,2 kg) hvilket ca. giver en ½ liter vin pr. kg. drue. Vinifikationen foregår ved ca. 15 C° og først i marts/april foretages blandingen af den stille vin. Vinen tappes og der tilsættes et sirup agtigt mikstur af gær og sukker. Vinen gærer således igen, men denne gang over 1½ måned i flasken. Det betyder, at kulsyren bliver i flasken og giver vinen de liflige bobler. Efterfølgende lagrer vinen nu i 12 mdr. før frigivelse. I denne periode bliver flaskerne drejet og vendt på hovedet (automatisk), så bundfaldet samler sig i toppen af flasken. Toppen fryses og bundfaldet ”skydes” ud. I denne tørre udgave efterfyldes der med den samme vin og tilsættes kun ganske lidt rørsukker.
Cava-loven påbyder min. 9 mdr. flaskelagring sammen med bundfaldet