Yderligere information

Område

Land

Producent

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Manos Cava Semi Seco

kr.109,00

På lager

Varenummer (SKU): 3073-1 Kategorier: , , , ,
Manos Cava Semi Seco

Flotte små bobler glasset. Sødmefuld duft af tropisk frugt, appelsin og fuldmodne æbler. Vinen er sød, men ikke overdreven sød. Der er stadig en fin balance og lidt frisk frugtsyre, der gør, at vinen aldrig kommer til at fremstå som den rene sukkervand. Prøv den gerne af til de lettere og ikke alt for søde desserter, gerne med frugt. Men dette er også en sådan Cava, som man også bare kan sidde og hygge sig med uden noget til. Hvem sagde tøsevin?

Om Raventós Rosell

Vores producent af Cava, Reventós Rosell, ligger i Masquefa ved den catalanske middelhavskyst. Sådan lidt vest for Barcelona i den nordøstlige del af Spanien. Distriktet tilbyder nogle af Spaniens mest spændende vine.
Pga. det kuperede terræn er det et område, der byder på spændende og meget forskelligartede vine. Udvalget går fra de mousserende Cava til friske og frugtsmagende hvidvine og bemærkelsesværdige røde vine på både regionale og internationale sorter.
Høsten ligger normalt i september. Der bliver presset ganske forsigtigt (0,2 kg) hvilket ca. giver en ½ liter vin pr. kg. drue. Vinifikationen foregår ved ca. 15 C° og først i marts/april foretages blandingen af den stille vin. Vinen tappes og der tilsættes et sirup agtigt mikstur af gær og sukker. Vinen gærer således igen, men denne gang over 1½ måned i flasken. Det betyder, at kulsyren bliver i flasken og giver vinen de liflige bobler. Efterfølgende lagrer vinen nu i 12 mdr. før frigivelse. I denne periode bliver flaskerne drejet og vendt på hovedet (automatisk), så bundfaldet samler sig i toppen af flasken. Toppen fryses og bundfaldet ”skydes” ud. I denne tørre udgave efterfyldes der med den samme vin og tilsættes kun ganske lidt rørsukker.
Cava-loven påbyder min. 9 mdr. flaskelagring sammen med bundfaldet