Yderligere information
Størrelse | 100 gr. |
---|---|
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Mary’s te
kr.28,00
På lager
Rabat Type | Antal | Pris per styk |
---|---|---|
Køb 300 gr. eller mere | 3 - 4 | kr.25,20 |
Køb 500 gr. eller mere | 5 - 9 | kr.23,80 |
Køb 1 kg. eller mere | 10 + | kr.22,40 |
Mary’s te er skabt af sorte teer fra Kina og Sri Lanka, som sammen giver en fyldig kraftig te, der tilsat spændende og eksotiske smage fra bl.a papaya, lavendel og lakrids giver en meget velsmagende og eksotisk te.
Mary’s te indeholder sort te (84%), kandiserede papayastykker (tørret papaya, rørsukker, konsistensmiddel: E509, surhedsregulerende middel: E330), lakridsrodsstykker, citrongræs, lavendel, solsikkeblomster og aroma.
Te fra blad til kop
Plukkeklar plante
Teplanten Camellia Sinensis kan leve op til 50 år. Blade til te kan plukkes fra planten er ca. 5 år, til den er omkring 25 år, nogen gange længere. Efter 5 år er en tebusk 80-90 cm i højden, hvilket er den perfekte højde for plukkerne. Plukningen foregår stadig primært med håndkraft og er meget arbejdskrævende. Dyrkning af buskene optimeres med gødning og beskæring, så de hele tiden danner nye unge skud. I nogle lande kan man høste hver anden uge hele året rundt. Andre steder er høsten sæsonbestemt.
Teen plukkes og tørres
Til den bedste te høstes to blade og topskuddet,”Two leaves and a bud”. En dygtig og erfaren te plukker kan høste omkring 35 kg teblade på en dag (hvilket svarer til ca. 7,5-9 kg færdigproduceret sort te). Den nyplukkede te bredes ud og tørres ved rumtemperatur i op til 24 timer. På den måde opnår man, at bladene bliver bløde, og fugtigheden reduceres. Fugtigheden skal nedbringes med 30-60%.
Rulning
De visne blade skæres i stykker og rulles, for at knuse bladcellerne og dermed frigøre de safter og enzymer, der giver teen dens karakteristiske smag.
(CTC står for Crush, Tear, Curl. Det er en mekanisk proces til at gennemføre rulningen og iltningen af teen. Behandlingen udføres med en maskine, og giver mulighed for en hurtig behandling af større mængder te, til f.eks. tebreve.)
Forskellige typer te
Den grønne te får en kort opvarmning efter rulning, for at inaktivere de enzymer, som findes i bladene og dermed undgå, at der sker en iltning/fermentering. Oolong te og sort te gennemgår derudover nedenstående processer – kun med den forskel, at Oolong te fermenteres og tørres kortere tid end sort te.
Fermentering
Under fermenteringen reagerer bladenes cellesaft med luftens ilt og opnår dermed den rigtige aroma. Under fermenteringen styres udvikling i aromaen med temperatur og luftfugtighed. Fermenteringen eller iltningen starter så snart bladene rulles og stoppes igen ved at starte tørring af bladene, ved opvarmning.
Tørring igen
Tørringen sker i en varm ovn, hvor teen føres igennem på et transportbånd. Teen bliver farvet brun under fermenteringen og under tørringen bliver den mørkere brun eller sort.
Pakning og forsendelse
Teen sorteres efter bladstørrelse og pakkes i forede trækasser eller lufttætte poser for ikke at optage smagsstoffer eller fugt under transporten.
Teen i Danmark
Hos vores leverandører pakkes den indkøbte te i passende portioner. Vi sætter en ære i at have et stort udvalg af te i de bedste kvaliteter og spændende nyheder.