Tilbud

Yderligere information

Størrelse

Land

Varetype

Økologisk

Producent

Område

Merlet Creme de Cassis de la Saintonge Boisee – Solbær

kr.139,00

På lager

Varenummer (SKU): 1418-1 Kategorier: ,
Beskrivelse

Merlet Creme de Cassis de la Saintonge er Merlets måske mest berømte likør, lavet på solbær fra Saintonge. Bærrene er af varianten Noir de Bourgogne, som er ganske små, men meget intense i smagen, og de lægges til udblødning i neutral spiritus. Efter en let presning af bærrene, filtreres spiritussen, og den smages til med sukker.

Farve: Dyb lilla, næsten sort.
Duft: Skøn duft af modne solbær, peber, tobak og vanilje.
Smagsnoter: Stor sødme og noter af mynte og peber som giver den tunge solbærfrugt et løft.

Serveringsforslag: Kan nydes rent, over is, med mousserende vin eller i cocktails.

Producent

Efter mange år som vindyrkere, installerer Firmin og Vivien Merlet den første alambic-kedel i 1850. Fra da af er de destillatører, som producerer Cognac-eau-de-vie til de store huse som for eksempel Hennessy. Det næste lange stykke tid bruger de på at dygtiggøre sig, mens de opererer ”behind the scenes”. Merlet er endnu ikke blevet et kendt brand, men i 1970’erne ramte Cognac-branchen en svær tid, og man besluttede at prøve noget nyt. Det var Gilles Merlet, der fik idéen at plante solbærbuske, og i 1983 kom den første Crème de Cassis de Saintonge. En bragende succes. ikke længe efter lancerede man en helt stribe forskellige frugtlikører, og brandet Merlet var født.

I dag, med fem generationers ekspertise i bagagen og definitivt ude af de store huses skygge, laver Merlet både Cognac, likør, Pineau de Charentes og andet. Produkterne har vundet et utal af priser og medaljer, og Crème de Cassis de Saintonge er endda blevet en beskyttet betegnelse. Merlet arrangerer også den populære cocktailkonkurrence, Sidecar by Merlet, som afholdes i mere end tyve lande.