Tilbud

Yderligere information

Land

Producent

Størrelse

Varetype

Økologisk

Område

Merlet Creme de Mure Sauvages – Brombær

kr.139,00

På lager

Varenummer (SKU): 1395-1 Kategorier: ,
Beskrivelse

Merlet Creme de Mûre Sauvage er en likør lavet på franske brombær. Det er de to sorter, Black Diamond og Himalaya, som udgør kernen i likøren, men brombærrene suppleres også af en lille mængde ”andre røde bær”, for at give likøren mere kompleksitet og balance. Efter udblødning i neutral spiritus bliver likøren smagt til med sukker og tappet ved 18% alkohol.

Farve: Mørklilla.
Duft: Duften har brombærmarmelade og en snert af tørrede violer.
Smagsnoter: Smagen er silkeblød og fyldig, med lette noter af krydderier, honning og vanilje som blandes med den mørke frugt.

Serveringsforslag: Kan nydes rent, over is, med mousserende vin eller i cocktails.

Producent

Efter mange år som vindyrkere, installerer Firmin og Vivien Merlet den første alambic-kedel i 1850. Fra da af er de destillatører, som producerer Cognac-eau-de-vie til de store huse som for eksempel Hennessy. Det næste lange stykke tid bruger de på at dygtiggøre sig, mens de opererer ”behind the scenes”. Merlet er endnu ikke blevet et kendt brand, men i 1970’erne ramte Cognac-branchen en svær tid, og man besluttede at prøve noget nyt. Det var Gilles Merlet, der fik idéen at plante solbærbuske, og i 1983 kom den første Crème de Cassis de Saintonge. En bragende succes. ikke længe efter lancerede man en helt stribe forskellige frugtlikører, og brandet Merlet var født.

I dag, med fem generationers ekspertise i bagagen og definitivt ude af de store huses skygge, laver Merlet både Cognac, likør, Pineau de Charentes og andet. Produkterne har vundet et utal af priser og medaljer, og Crème de Cassis de Saintonge er endda blevet en beskyttet betegnelse. Merlet arrangerer også den populære cocktailkonkurrence, Sidecar by Merlet, som afholdes i mere end tyve lande.