Yderligere information

Størrelse

Land

Område

Varetype

,

Økologisk

Producent

Moulin de Bardon Pineau Des Charentes Rouge 17% alk.

kr.135,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 778 Kategorier: , , ,

Der findes et sted, hvor land og hav forenes for at forære vinen det ideelle klima. Det er der, og intet andet sted, under et unikt lys, at de mest ædle druer modner. Vinmarken strækker sig på de kalkrige skråninger i AOC – området Charente. Druerne fyldes med sukker og sol og slukker deres tørst i den gode regn fra Atlanterhavet..

Der findes en legende, hvor det fortælles at Pineau des Charentes ikke bare er vinplantens frugt, men også tilfældighedens. I 1589, de Henri den 4. blev konge af Frankrig, hældte en vinbonde fra Charentes, under vinhøsten, ved en fejltagelse noget druemost i Cognac. Han opbevarede dette fad i herrens vinlager. Nogle år senere hvor vinhøsten blev stor, fik han brug for fadet. Han blev overrasket, da han smagte den vidunderlige drik, klar og solbeskinnet som jorden i Charentes.

Pineau des Charentes er en blanding af cognac og druemost, som er fremstillet af 25% Cabernet Sauvignon og 75% Merlot, og lagrer på egetræsfade i minimum 14 måneder. Ved lagringsprocessen tilegner vinen sig en bouquet som en moden brandy og fyldigheden fra druemost, som har modnet under Charentes sol. Det færdige produkt har en alkohol på 17 % og er meget sød og blød men ikke for sprittet.

Det anbefales at servere Pineau i et tulipanformet glas så dens farve og smag fremhæves. Serveres ved 8°-10° C.

Er velegnet til foie gras og en række desserter.