Yderligere information

Område

Underområde

Land

Producent

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Nervi Conterno Gattinara 2018

kr.675,00

På lager

Varenummer (SKU): 7564-1 Kategorier: , , ,
Vinen

Nervi Gattinara er en vin af stor værdighed og sammensathed, der på smukkeste vis udtrykker Nebbiolos kvaliteter. Det er også værd at bemærke, at de lokale biotyper af Nebbiolo, der her kaldes Spanna, er anderledes end dem fra Langhe. Der et stort slægtsskab mellem vinene fra de to områder, men måske bemærkes en større kølighed i frugten i Gattinara.

Vinen fremstilles af 100% Spanna, der dækker over lokale biotyper af Nebbiolo. Druerne høstes fra marker i Casecce og Garavoglie, Valferana og Molsino. Vinen gæres på temperaturkontrollerede ståltanke og lagres 24 måneder på bootti di rovere slavonia og 12 måneder på flaske.

Farven er lys granatrød og skøn, karakterfuld Nebbiolo-typicitet i aromaprofilen. I munden er vinen stilfuld og harmonisk, med friskhed i frugten.Tanniner er flot afstemte og smagen har længde og fascinationskraft.

Vinen passer godt til klassiske italienske retter som brasato al Gattinara, risotto med Riso di Baraggia og svampe samt lasagne ai funghi porcini.

Producent

Conterno ejendommen Nervi er grundlagt i 1906 og er den ældste eksisterende ejendom i Gattinara. Nervi’s 28,5 ha jord er fordelt på nogle af de vigtigste marker i den blot 94,5 ha store DOCG-dyrkningszone, der ligger for foden af Europas næsthøjeste bjerg, Monte Rosa. Bjergmassivet beskytter markerne mod kolde nordenvinde, men sikrer også en konstant alpin brise og passende nedbør.

Geologisk ligger Gattinara i hjertet af en 280 mio år gammel udslukt vulkan. Jorden har et stort indhold af ler, der er sammenligneligt med det man finder i Serralunga d’Alba i Barolo. Derudover er jorden rig på vulkansk materiale og har et højt indhold af jern. Jorden er også kalkfattig, hvilket er med til at sikre vine med fin syreprofil og nerve.

Gattinara-vinene er derfor ranke og har en markant tanninstruktur og frigives sent. Dette er glimrende udtrykt i Nervis motto: Nectar in tempore, således, at vinen skal bruge tid for at transformeres til en guddommelig drik. Gattinara har historisk rivaliseret Barolo, både hvad angår kvalitet og evne til at lagre og der findes mange fine gamle årgange fra Nervi. Eksempelvis de store vine fra 1958, 1961 og 1964, der stadig er flotte.

Med marker på Casacce, Garavoglie, Valferana og Molsino er potentialet enormt. Nervi blev i 2011 købt af norske Erling Astrup, der forinden havde spurgt Roberto Conterno fra Giacomo Conterno til råds. Roberto så mulighederne og bistod også efterfølgende med råd og yderligere kvalitetsløft. Roberto Conterno købte i april 2018 90% af ejendommen og 2018 var første årgang, hvor han og sønnen Gabriele har den fulde ledelse. Man vil selvsagt kunne forvente den velkendte kompromisløse tilgang til produktionen.