Yderligere information

Størrelse

fl. 33 cl.

Land

Inkl Pant

Ja

Allergener

Gluten

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Hancock Old Gambrinus Dark

kr.18,00

På lager

Varenummer (SKU): 737 Kategorier: , ,
Hancock Old Gambrinus Dark

Hancock Old Gambrinus Dark er brygget med lagermalt og en speciel bryggemetode. Den er et glimrende alternativ til rødvin, og kan med fordel lagres yderligere adskillige år, hvorved smagen nærmer sig en god portvin. Det tager mindst 180 dage at lave en Old Gambrinus Dark.

Den mørke stærke Bockbier, der hylder den nederlandske hertug Jan Primus = Gambrinus fra 1200-tallet. Man fortæller, at han uden afbrud drak øl i tre døgn, og det imponerede selvfølgelig alle ved hoffet, så han (helt naturligt) fik betegnelsen: Ølkongen. Øllet brygges med lagermalt, der giver øllet den smukke mørke glød, og urten koges med den tjekkiske Saaz til en bitterstyrke på 35 IBU. Old Gambrinus Dark modnes og lagres 180 dage inden den tappes, men kan med fordel gemmes i adskillige år og så kan smagen minde om en god portvin. Farven er kastanje, skummet luftigt og fint. Anslaget er tørret frugt og karamel, eftersmagen som fin likør. Det ideelle øl til desserter og til en hyggestund i den bløde stol.

Kvalitet frem for kvantitet

Det er filosofien bag Hancock Bryggeriernes produkter. Bl.a. derfor brygger de stadig efter de gamle metoder. Deres produkter er alle brygget med den dybeste respekt for de naturlige processer der ligger til grund for ølbrygning. Derfor tilsætter de ikke industrielt fremstillede enzymer m.v. for at hjælpe naturen på vej.

Til alle produkter anvendes udelukkende dansk produceret malt, ligesom verdens fineste og dyreste humle, den tjekkiske SAAZ, er den eneste humletype som anvendes. SAAZ er i øvrigt blandt ølkendere rundt om i verden altid et tydeligt tegn på godt øl. Selv om det i dag bliver mere og mere almindeligt at anvende overgær, samt at gære og lagre ved høj temperatur i kort tid, har Hancock Bryggerierne valgt at fortsætte som hidtil. Bortset fra hvidtøl, gærer deres produkter med undergær ved lav temperatur i lang tid, ligesom lagringen varer helt op til to år ved en temperatur lige over frysepunktet.

Den mængde øl der fremstilles i bryghuset er også den mængde der sidenhen tappes på flasker eller fadølstønder. der bruges ikke HGB (High Gravity Brewing), en metode hvor man brygger og lagrer en kraftig øl, for lige inden tapningen at tilsætte vand for at fortynde til den ønskede styrke og smag. De tilsætter ikke vand inden tapningen. På trods af at ølafgiften beregnes udefra alkoholindholdet i det færdige produkt, har de ikke sænket styrken i deres produkter.