Yderligere information

Størrelse

Område

Land

Underområde

Varetype

Økologisk

Producent

Penfolds Magill Estate 2011

kr.1.265,00

På lager

Varenummer (SKU): 3323 Kategorier: , ,

Magill Estate er en 5,2 ha vinmark, som er tilplantet med 25-60 år gamle Syrah-stokke, der alle er upodede. Vinmarken er beliggende midt i et beboelseskvarter i en forstad til Adelaide, og det var her såvel i vineriet som i marken, at Max Schubert forsøgte sig med de første årgange af Grange Hermitage. Netop derfor har man også i dag valgt at udskille druerne og aftappe vinen som – for Australien – noget så sjældent som en Estate vin. Endvidere har man valgt at vinificere vinen på en yderst traditionel måde, hvor man benytter sig af en basket press i stedet for en pneumatisk presse og åbne betontanke i stedet for lukkede ståltanke. Sagt med andre ord er dette en historisk vin fra et historisk vineri.

Druerne presses med en basket press, hvorefter mosten lægges på åbne betontanke, hvor gæringen finder sted. Vinen lægges på nye franske (72%) og nye amerkanske (23%) egetræsfade, hvor den gennemfører den malolaktiske gæring og lagrer yderligere 12 måneder.

Dyb mørk farve. Duften har toner af brombær, lakrids, kirsebær, peber, blommer og egetræ. Smagen er full bodied med en høj alkohol og en meget let syre. Der er masser af ligefrem, opulent frugt, som afbalanceres flot af de modne tanniner.