Tilbud

Yderligere information

Land

Område

Producent

Størrelse

Varetype

Økologisk

Pietro dal Cero Amarone della Valpolicella 2013

kr.525,00

På lager

Varenummer (SKU): 4446 Kategorier: , ,

Amarone della Valpolicella fremstilles med et klart og ønskværdigt apassimento-præg og fortolkes moderne, med lagring på nye franske barriques. Udtrykket er først og fremmest præget af Corvina Veronese og Corvinone, der tilsammen udgør omtrent 80% af druesammensætningen og giver det karakteristiske præg af kirsebær i mange afskygninger, søde, syrlige, og likorøse. Vinen er en kraftudladning og det er en dyb, rig og sensuel vino da meditazione, som også kan prøves til efterårets kraftige retter med hårvildt eller som en afslutning på en smagning af andre gode vine.

I den sydlige ende af Garda-søen, hvor Lombardiet lige akkurat endnu ikke er blevet til Veneto, ligger byen Sirmione og vinhuset Cà dei Frati i hjertet af produktionsområdet for Lugana DOC. Navnet, som betyder munkenes hus, er ikke tilfældigt valgt, men vidner om, at der i flere århundreder har været kloster på stedet, tilhørende den asketiske karmeliter-munke-orden. Den første kendte reference til Cà dei Frati er fra 1782 og angiver at munkene producerede Lugana for kirken.

Familien Dal Cero købte stedet i 1940, men først fra 1969 begyndte man at markedsføre vinen under eget navn. Dette skift i strategi blev fulgt op af en gennemgribende modernisering i marken og i kælderen. Cà dei Frati var således en af de første producenter i området der satsede på kvalitet frem for kvantitet, og betragtes i dag som den bedste producent af Lugana.

På husets ca. 205 ha., hvoraf 35 ha. er lejet, dyrker man overvejende Turbiana (identisk med Trebbiano di Lugana og Verdicchio). Chardonnay og Sauvignon Blanc indgår også i nogle vine fra Cà dei Frati.

Husets Amarone-projekt af absolut topkvalitet. Her arbejder Cà dei Frati med ekstremt lave høstudbytter og nænsom udvælgelse af de bedste druer. En meget vellavet vin som hører til blandt de allerbedste af slagsen med uhørt rigdom af tørret frugt.