Yderligere information

Størrelse

fl. 70 cl.

Land

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Plantation Fiji Vintage 2004 50.3% alk.

kr.749,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 3663-2-1 Kategorier: ,
Plantation Fiji vintage 2004

Plantation Fiji vintage 2004 er en hele 19 år gammel rom fra én af vores foretrukne (og kriminelt undervurderede) rom-lande: Fiji. Rommen er lavet på melasse og destilleret på kolonnekedel i 2004, hvorefter den har tilbragt de næste 17 år på bourbonfade. Som prikken over i’et lagres den yderligere 2 år på gamle cognacfade hos Maison Ferrand. Den er tappet ved 50,3% alkohol, og er hverken tilsat farvestof eller sukker. Det er den rene vare, direkte fra Stillehavet via Cognac!

Farve: Rav.
Duft: Uh-la-la! Her er spændende noter af ristede kokosflager, kaffebønner og kakaopulver, valnød og et strejf af vaniljestang.
Smagsnoter: Stor, fyldig og behageligt olieret på tungen, hvor noterne af kokos fortsætter, efterfulgt af citrus, kanel og mørk melasse.

Serveringsforslag: Vi foreslår at nyde den rent.

Plantation Rum serien

Udtrykker en unik og bred serie af gamle kvalitets rom fra Caribien. De enkelte rom udtrykker individuel karakter,unik smag og stilart, alt efter hvilket land i Caribien de oprinder fra. De traditionelle destillations metoder i Caribien varierer fra land til land og plantage til plantage. Brugen af Pot Stills frembringer bløde, fyldige og aromatiske rom, hvorimod kolonne destillation skaber lette, elegante og saftige rom. Frisk høstede sukkerrør fra plantagerne knuses og presses og sukkerrørs juicen udvindes. Denne sukkerrørs juice varmes forsigtigt op og bliver til melasse. Fermenteringen af melassen varer fra 12 timer til flere dage, alt efter hvilken type rom destilleriet traditionelt fremstiller. En lang fermentering udtrykker sig i en fyldig og karakterrig smag, en kort fermentering i en blød og lys smag. Den færdig fermenterede melasse indeholder omkring 6-10 % vol. og destilleres i forskellige traditionelle destillations apparater, alt efter hvilket land i Caribien rommen oprinder fra.

Om Firmaet

Maison Ferrand, anført af spiritusguruen Alexandre Gabriel, er firmaet bag nogle af de mest essentielle cognac, rom og gins i det moderne spirituslandskab. Firmaet favner bredt, men fælles for hver en dråbe er en urokkelig dedikation til kvalitet. Hos Ferrand forstår man også værdien af fornyelse, og i dag værdsættes innovation lige så højt som tradition. Foretagendet har bredt sig ud over Frankrigs landegrænser, og i dag er Ferrand måske mest kendt for sin serie af rom. Under navnet Plantation opkøber Alexandre rom fra mange forskellige lande i Caribien og efterlagrer dem i Frankrig på cognac-fade. I serien findes rom til både begynderen og kenderen, til både daiquirien og Glencairn-glasset. Firmaet købte i 2017 Barbados-destilleriet West Indies Rum Distillery, og har nu altså også egen romproduktion helt fra bunden.