Tilbud

Yderligere information

Størrelse

Land & Område

Varetype

Økologisk

RioCassero Brunello di Montalcino 2014

DKK265,00 DKK199,00

På lager

Varenummer (SKU): 2951 Kategorier: ,

Det er Elisabetta Gnudi Angelini, der ejer ejendommene ‘Caparzo’ i Montalcino, ‘Borgo Scopeto’ i Castelnuovo Berardenga (Chianti Classico) og ‘Doga delle Clavule’ i Maremma i den sydvestlige del af Toscana.Caparzo fremstiller top Brunello vine på de i alt 90 ha. vinmarker, som ejendommen besidder. Den kalkholdige undergrund giver koncentrerede vine med en fornem frugt og finesse. Ejendommen er fordelt på 5 vingårde. Selve huset Caparzo med vinificeringskældre, receptions- og udsalgslokaler samt beboelse, ligger midt i 9 ha. Brunello, 2,5 ha. Cabernet Sauvignon, 3 ha. Chardonnay, Sauvignon og Traminer, 3 ha. Rosso di Montalcino, 1 ha. Sangiovese Sant´Antimo og 1,5 ha. Moscadello. Jorden her er mest sand- og lerholdig.

Allerede i det 13. årh. var vinene fra Montalcino i Toscana så efterspurgte, at nabobyerne Siena og Firenze forsøgte at tage herredømmet over distriktet. I dag anses Brunello di Montalcino-vine for at være nogle af Italiens allerbedste, og området var i øvrigt det første i landet, som opnåede den fornemme betegnelse DOCG.

RioCassero er navnet på en å, der løber forbi ejendommen og på en af Capazos vingårde (il Cassero), som blev delvist beplantet midt i 1990’erne. Det er også navnet på en Brunello, der i dag kan betragtes som Tenuta Caparzo’s 2. vin. Den blev produceret for første gang i 1992.Vinen er sammensat af vine lavet på Sangiovese Grosso af egen høst, som bl.a. kommer fra vingården il Cassero, men også fra andre yngre parceller på de andre gårde. Også vine, som man har frasorteret under sammensætningen af Caparzos 1. Brunello-vin indgår i den. Efter modningen på fade er Rio Cassero modnet yderligere i 12 måneder på flaske, inden den forlader vingården. RioCassero er lettere end f.eks. Caparzos 1. vin i samme årgang, men i mange tilfælde er det faktisk en fordel: Vinen modner ganske enkelt hurtigere end storebroderen og får derfor tidligere en blødere og mere harmonisk stil.RioCassero har Brunellos dybe, rubinrøde farve, og vil med alderen få en klassisk rødbrun kant på glasset. Den har en blød og afrundet karakter og samtidig meget frugt og elegance, med en god dybde og koncentration. Man finder Caparzo’s typiske nuancer af peber, kirsebær og marcipan, men det er dog finessen og frugten, som kommer frem til sidst, med sarte nuancer af vilde bær. Vinen må gerne åbnes 1/2 time inden servering. RioCassero vil egne sig fint sammen med fuglevildt, lam, and og sammen med hvid- eller rødskimmeloste.

1