Yderligere information

Underområde

Allergener

Sulfitter

Land

Område

Størrelse

75 cl.

Varetype

Producent

Romitorio Brunello di Montalcino 2015

kr.579,00

På lager

Varenummer (SKU): 2951-1-1-1-2-1 Kategorier: , , ,
Vinen

Flagskibet fra Castello Romitorio, den fænomenale Brunello di Montalcino, er lavet på ren Sangiovese fra Romitorios egne marker i det nordvestlige område af Montalcino. Druerne høstes manuelt og sorteres nøje inden og efter afstilkning, og vinen ligger 24 måneder på egefade samt 12 måneder på flasken inden frigivelsen. Stor vin med langt liv – hvis du kan holde nallerne fra den!

Oplevelsen

Farve: Rubinrød.
Duft: Stor og berusende duft af kirsebær, viol og granatæble. Hints af salvie og med tiden også skovbund og soja.
Smagsnoter: Rank og fast, med tæt frugt og stadig stramme, men yderst elegante tanniner.

Servering

Nyd den let afkølet, og gerne med en kort dekantering, til fx beef wellington eller vildt med svampe en masse

Vinhuset Castello Romitorio

har siden 1984 dedikeret sig til at studere, udforske og forædle Brunello de Montalcino-vinene. I hjertet af denne udforskning finder man det tætte bånd mellem den italienske kunstner, Sandro Chia og Brunello-ekspert og kældermester, Franco Martini. Lige så tæt er båndet mellem Sandros søn, Filippo, og Francos søn, Stefano, som i dag fører Castello Romitorio videre.

Et indgående kendskab til, og respekt for, det lokale landskab, dets arv og traditioner, er med til at forme alt hvad Castello Romitorio foretager sig, hvad enten det er i marken, i vineriet eller i kælderen – og den sidstnævnte har ikke bare ønologisk funktion, men huser ligesom resten af slottet en række af Sandro Chias kunstværker, og fungerer som et fristed til fordybelse, research og eksperimenteren, både indenfor vin og kunst.

“I tackle the subject of wine like that of a painting”
“Sandro Chia”