Yderligere information
Land | |
---|---|
Område | |
Producent | |
Størrelse | fl. 70 cl. |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Scarabus Islay Single Malt 10 år 46%
kr.525,00
På lager
Scarabus Islay Single Malt 10 år
Oplevelsen: Smagen er rig, jordagtig og med masser af tørvrøg, læder og mentol, alt sammen blødgjort med en lækker tone af sirup og honning. Scarabus Islay Single Malt 10 år eftersmag er lang, glat og forførende.
En helt vildt dejlig Islay-dram. Et hit for alle der elsker Islaymalt.
Scarabus er en lille skøn serie af Islay Single Malts, alle aftappet af Hunter Laing & Co. Den 10 år gamle Scarabus er en heftig Islay. Scarabus Islay Single Malt 10 år er komponeret af whisky fra fade der er udvalgt fra et – og kun et – destilleri på Islay. Når du smager, kan du sikkert gætte hvilket destilleri, der er tale om. Smagen fornægter sig ikke. Men vi må intet sige eller røbe. Det er en stor velbevaret hemmelighed, hvor den dejlig whisky er destilleret.
Hunter Laing & Company LTD
Bogstavelig forstand den ene halvdel af det tidligere Douglas Laing & Co Ltd i Glasgow. I foråret 2013 gik brødrene Fred og Stewart Laing hvert til sit for i stedet at følge forskellige forretningsmæssige koncepter hver for sig. Fred ønskede at inddrage sin datter i forretningen, ligesom Stewarts to drenge stod klar i kulissen til at engagere sig i familiens foretagende. Brødrene mente derfor, at det var den mest hensigtsmæssige løsning at dele firmaet over i to og samtidig dele lagret af whisky, de gode medarbejdere og de mange tilhørende mærker og aftapningsserier.
Hunter Laing har etableret sig i Glasgow på Park Circus, hvor kontorer og smagefaciliteter er blevet etableret i nogle fantastiske omgivelser. Endvidere har Hunter Laing overtaget firmaets aftapningsfaciliteter i Glasgow og har således selv kontrol over hele processen fra fad til flaske.
Historien
Hunter Laings grundlægger, Stewart Laing, startede i whiskybranchen for næsten 50 år siden, hvor han som en helt ung mand arbejdede for sin far, Frederick. Først som blender, men senere som aftapper af nogle af de mest værdsatte og sjældne singlemalt whiskies fra forskellige destillerier i Skotland. Stewart lærte whiskyindustrien at kende på den hårde måde. Han startede som lærling på Bruichladdich destilleriet på Islay, før han sluttede sig til sin fars eksportvirksomhed. Stewart rejste verden rundet for at sælger firmaets brands. Blends, som ofte var “bestsellere” på firmaets vigtigste markeder i Asien og Sydamerika. For at skabe disse blends opkøbte Frederick hundredevis af whiskyfade fra destillerier i hele Skotland, hvoraf mange desværre forlængst er lukket ned og gået i glemslen. Mange af disse fade er dog stadig på lager hos Hunter Laing. Stewart har i firmaet nu fået følgeskab af sine sønner Scott og Andrew.
Hunter Laing, som også anvender synonymet Langside Distillers, aftapper bl.a. serierne Old & Rare, Old Malt Cask, Hepburn´s Choice, grain-serien Sovereign samt en lang række af blended malts og blended whiskies. Og det kommer ikke til at stoppe her. Firmaet, og især de to sønner Scott og Andrew, har store planer for fremtiden.