Yderligere information

Land

Inkl Pant

Størrelse

Varetype

Økologisk

Producent

Aecht Schlenkerla Rauchbier Eiche Dobbeltbock 8% alk.

DKK44,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 1077 Kategorier: , ,

Schlenkerla Eiche, 8,0%
En rigtig kraftkarl. Smagsmæssigt mere rund og blød end både Urbock og Märzen, men der er skruet op for procenten. Hvis du skal smage en sand mester blandt røgøl, så er denne et must ved juletid.Nydes bedst ved 8-10 grader.
Schlenkerla:

“Aecht Schlenkerla Rauchbier is not only among beers but among all alcoholic drinks a classic…Aecht Schlenkerla Rauchbier is the world’s most famous smoked beer.”
Beerhunter Michael Jackson World Classic [Pocket Guide to Beer, pp. 64, 65]:

Dette bryggeri beliggende i Bamberg producerer en ganske særlig øl med navnet Aecht Schlenkerla Rauchbier, som oversat betyder ægte røget øl” og den er røget! Dens friske røgede smag og aroma opnås ved at tørre malten over varmen fra brændende bøgebrænde, hvor røgen fra bøgebrændet giver malten den røgede smag. Her er tale om gedigent håndværk, da bryggeriet selv står for hele bryggeriprocessen, hvilket er ved at være en sjældenhed i dag.
Navnet “Schlenkerla” stammer fra ordet “schlenkern”, hvilket betyder at slingre, ganske som en beruset person. Den folkelige overlevering menes at have stået fadder. Historien fortæller, at en af husets tidligere bryggere blev kaldt das Schlenkerla” på grund af hans slingrende gang – som var følgen af en ulykke.
Og som man siger i Bamberg: Den, som ikke er kommet forbi Schlenkerla og ikke har prøvet den krydrede umiskendelige smag af “Aecht Schlenkerla Rauchbier” kan ikke påstå at have været i Bamberg!

&nbsp