Tilbud

Yderligere information

Størrelse

Land & Område

,

Varetype

Økologisk

Producent

Seghesio Old Vine Zinfandel Sonoma County 2015

DKK299,00

På lager

Varenummer (SKU): 519 Kategorier: , ,

Old Vine Zinfandel

Vinstokkene, der leverer druer til Seghesio’s Old Vine Zinfandel er i gennemsnit 90 år gamle – og flere af dem har rundet de 100 år. Dermed er der tale om nogle af USA’s ældste vinstokke. Høstudbyttet ligger i underkanten af 15 hektoliter pr. hektar eller knap to glas vin pr. vinstok. Vinen er fadlagret på 100% nye fade, heraf 75% franske barriques. Old Vine Zinfandel består af 92% Zinfandel, 7% Petite Sirah og 1% Alicante Bouschet.

I glasset byder vinen på en stor bouquet af fuldmoden bærfrugt og komplekst sammensatte, mineralske nuancer. Smagen folder sig ud, lag efter lag, og åbenbarer en kolossal rigdom og bredde, der holdes forbilledligt i ave af en kølig tannin, der gør den magtfulde vin til en mega smagsoplevelse. Nyd vinen af rummelige glas op til femten år fra høståret, gerne som ledsager til kraftigt vildt, oksekød eller lam.

Zinfandel – arbejdshest eller superstjerne?

Zinfandel-druen er i stand til at levere en ganske hæderlig kvalitet, også selvom man høster meget store udbytter pr vinstok- så det gør de fleste vinbønder. Kun en lille håndfuld producenter forsøger at fremstille vine i verdensklasse på Zinfandel, hvilket blandt andet kræver, at man er uhyre omhyggelig med kun at dyrke druen på de bedste marker, og desuden begrænser udbyttet til et minimum. Familien Seghesio regnes af de fleste eksperter for at lave de bedste af de bedste Zinfandel-vine.

 

Fra 750.000 kasser ordinær vin .

Op til 1980’erne var Familien Seghesio en af de helt store operatører på Californiens marked for bulkvine på købte druer. Vingården fremstillede, hvad der modsvarede 750.000 kasser vin om året, og kvaliteten var temmelig ordinær. Dette ændrede sig dramatisk, da den unge Ted Seghesio overtog styringen af ejendommen. Han ville hellere fremstille verdensklassevin fra familiens egne vinmarker, som var blevet udplantet af oldefar Edoardo Seghesio.

 

.til 30.000 kasser ekstraordinær vin 

Familiens marker lå i de bedste mikroklimaer i Sonoma, og de fleste af vinstokkene var de oprindelige, som oldefaren havde udplantet helt tilbage til 1890’erne! Ted overtalte resten af familien, og få år senere fremstillede de udelukkende vin fra deres egne druer. Den årlige produktion styrtdykkede til 30.000 kasser, men til gengæld var kvaliteten helt sublim. Seghesio regnes i dag for at være USA’s bedste Zinfandel-producent, og deres vine på Sangiovese og Petite Sirah er også helt i særklasse.

 

1