Mængderabat

Yderligere information

Størrelse

Land & Område

Varetype

Økologisk

Producent

Seghesio Zinfandel Sonoma County 2015

DKK199,00

På lager

Rabat Type Antal Pris per styk
Pris ved minimum 6 + DKK179,00
Varenummer (SKU): 518 Kategorier: , ,

Sonoma Zinfandel

Seghesios Sonoma Zinfandel laves på druer fra fem forskellige marker i Sonoma County. Druesammensætningen er 83% Zinfandel, 12% Petite Sirah og 5% af et mix af Syrah, Carignan og Barbera. Vinen er fadlagret 9 måneder på fade af amerikansk (12% nye) og fransk eg. Ved at holde høstudbyttet i bund og kun anvende de allerbedste druer, har den ansvarlige vinmager siden 2015, Andy Robinson, skabt en vin med en spektakulær aromarigdom. Duften er pakket med intens, rød bærfrugt og nuancer af mokka, mineraler og vanilje. Smagen er stor og magtfuld, og selvom vinens alkoholprocent er i omegnen af 15%, bibeholdes elegancen og harmonien, takket være en superfin tanninstruktur, der vil sikre vinen et fremragende lagringspotentiale.

Zinfandel – arbejdshest eller superstjerne?

Zinfandel-druen er i stand til at levere en ganske hæderlig kvalitet, også selvom man høster meget store udbytter pr vinstok- så det gør de fleste vinbønder. Kun en lille håndfuld producenter forsøger at fremstille vine i verdensklasse på Zinfandel, hvilket blandt andet kræver, at man er uhyre omhyggelig med kun at dyrke druen på de bedste marker, og desuden begrænser udbyttet til et minimum. Familien Seghesio regnes af de fleste eksperter for at lave de bedste af de bedste Zinfandel-vine.

Fra 750.000 kasser ordinær vin .

Op til 1980’erne var Familien Seghesio en af de helt store operatører på Californiens marked for bulkvine på købte druer. Vingården fremstillede, hvad der modsvarede 750.000 kasser vin om året, og kvaliteten var temmelig ordinær. Dette ændrede sig dramatisk, da den unge Ted Seghesio overtog styringen af ejendommen. Han ville hellere fremstille verdensklassevin fra familiens egne vinmarker, som var blevet udplantet af oldefar Edoardo Seghesio.


.til 30.000 kasser ekstraordinær vin 

Familiens marker lå i de bedste mikroklimaer i Sonoma, og de fleste af vinstokkene var de oprindelige, som oldefaren havde udplantet helt tilbage til 1890’erne! Ted overtalte resten af familien, og få år senere fremstillede de udelukkende vin fra deres egne druer. Den årlige produktion styrtdykkede til 30.000 kasser, men til gengæld var kvaliteten helt sublim. Seghesio regnes i dag for at være USA’s bedste Zinfandel-producent, og deres vine på Sangiovese og Petite Sirah er også helt i særklasse.

1