Yderligere information

Land

Allergener

Sulfitter

Område

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Sogno di Ulisse Montepulciano d’Abruzzo 2020

kr.89,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 5042 Kategorier: , ,

Abruzzo og Montepulciano-druen

Midtitaliens Abruzzo-region er vidt berømt for sine rødvine på Montepulciano-druen. Tidligere troede man, at druen var identisk med Sangiovese fra Toscana, idet begge druesorter giver vine med en uimodståelig saftig bærfrugt. Siden har man fastslået, at druerne er vidt forskellige, bl.a. fordi Sangiovese-vine formår at bevare deres frugt med alderen, mens Montepulciano-vine har en tendens til at falme.

 

Beskyttet mod varme og ilt

På Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare Montepulciano-druens spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vingården anvender ikke kemiske hjælpemidler såsom enzymer, kunstgær og syre, og brugen af svovl er reduceret til et absolut minimum.

 

Høst om natten

Druerne høstes om natten, når temperaturen er lavest. Høsten fragtes i små portioner med lynhast til vingården, hvor druerne håndsorteres nøje. Herpå afstilkes druerne og nedkøles på få minutter til omkring frysepunktet. Når mosten har trukket farve og kraft af drueskindene, presses druerne i en vacuum-presse, som presser mosten ud ved hjælp af undertryk. Efterfølgende gæres vinen ud ved lav temperatur.

 

Sogno di Ulisse Montpulciano

Abruzzo-regionen har fået en plads i rampelyset takket være Montepulciano-druens frugtige og intense stil, som rammer plet hos den moderne vindrikker. Denne vin er lavet 100% af Montepulciano. For at bevare de frugtige aromaer er vinen gæret i rustfri ståltanke i 15 – 20 dage ved 20 – 25 grader. En del af vinen er fadlagret i 4 måneder på medium toastede barriques af fransk eg for at tilføre struktur og fylde.

Vinens duft emmer generøst af kirsebær, blommer, blåbær og solbær. Smagen byder på en usædvanligt appetitlig syntese mellem intens og elegant frugt og en flot underliggende struktur med elegante og bløde tanniner i finishen. Nyd denne skønne vin af rummelige glas op til fire år fra høståret, gerne som ledsager til retter med lam, kraftigt fjerkræ eller spaghetti Bolognese.