Yderligere information

Land

Inkl Pant

Ja

Allergener

Gluten

Størrelse

Pr. fl. 50 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Holbæk Bryghus Sort Dessertøl 14 % alk.

kr.80,00

På lager

Varenummer (SKU): 3958 Kategorier: , , , , ,

Vinder af fødevareprisen 2015 (Salling) Selvom dommerne havde svært ved at sætte den i bås, var der ingen tvivl om, at de havde fundet en værdig vinder af Sallings Fødevarepris, da de smagte Sort Dessertøl No 5 fra Holbæk Bryghus.

Sort Dessertøl No 5 er en øl, men den smager som en dessertvin, og dommerne var svært begejstrede for den. Sort Dessertøl No 5 er skabt, fordi brygmester Elisabeth Gottschalck gerne ville lave en dessertøl, der ikke var tung og sød – men blød og fyldig og med en let sødme. No 5 er brygget på Bryghusets egen No 5 Schwarzbier, som er udsat for en unik dessertølsteknik og herefter lagret i tre måneder.

Den holder 14 % alkohol og passer godt til is- og chokoladedesserter og blåskimmelost. Blød, lækker og anderledes. En øl til dig som rummer en indre ølhund, men alligevel elsker Portvin til din dessert.

Vinder af fødevareprisen 2015 (Salling) Selvom dommerne havde svært ved at sætte den i bås, var der ingen tvivl om, at de havde fundet en værdig vinder af Sallings Fødevarepris, da de smagte Sort Dessertøl No 5 fra Holbæk Bryghus.

Sort Dessertøl No 5 er en øl, men den smager som en dessertvin, og dommerne var svært begejstrede for den. Sort Dessertøl No 5 er skabt, fordi brygmester Elisabeth Gottschalck gerne ville lave en dessertøl, der ikke var tung og sød – men blød og fyldig og med en let sødme. No 5 er brygget på Bryghusets egen No 5 Schwarzbier, som er udsat for en unik dessertølsteknik og herefter lagret i tre måneder.

Holbæk Bryghus er et mikrobryggeri grundlagt i 2005 af en gruppe lokale ølentusiater.

De oprindelige andelshavere måtte give op i 2010. Efter skiftende ejere er det siden 2012 en del af kredsen bag restauranten Bryghuset No5, der ejer bryggeriet.

Bryggeriet har til huse i kælderen under restauranten. Restasuranten hed først Nygade No5, men med tiden har skiftet navn til Bryghuset No5 – Institut for Øllogi og Hektolitteratur.

De første år blev der kun brygget øl på fad til salg fra restauranten over bryggeriet.