Yderligere information
Størrelse | fl. |
---|---|
Område | |
Land | |
Producent | |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Springbank Campbeltown Loch 46% alk.
kr.399,00
På lager
Campbeltown Loch
Springbank er naturligvis berømt for sin single malt, men her laves også den prisvindende Campbeltown Loch: en såkaldt ”blended malt”, hvilket betyder at den er en blanding af forskellige single malts. Der er ingen grain whisky i, og derfor er kvalitet også tårnhøj. Faktisk indgår der 5 forskellige single malts fra byens tre destillerier: Springbank, Longrow og Hazelburn fra Springbank Distillery samt Kilkerran og Glen Scotia.
Whiskyen er lagret på både bourbonfade og sherryfade, og tappet ved de klassiske 46%. Det er en whisky med fantastisk value for money – og den har så absolut masser af ”Springbank magien”
Farve: Rav.
Duft: Meget karakteristisk Campbeltown-duft med noter af havbrise, koldt smør, britisk julekage og ristede nødder. Et lille touch af røg fuldender duften – fantastisk!
Smagsnoter: Cremet på tungen med noter af friskristet kaffe, saltkaramel, dadler og brun farin. Helt blød, mild røg i eftersmagen, som er lang og kompleks.
Serveringsforslag: Nydes rent.
Springbank
Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.
Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det er mange whiskynørders yndlingsdestilleri og det af gode grunde! Som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.