Yderligere information

Land

Område

Producent

Underområde

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Tenuta Rocca Barbera D´Alba 2019

kr.135,00

På lager

Varenummer (SKU): 5309 Kategorier: , ,
Tenuta Rocca Barbera D´Alba

Tenuta Rocca Barbera D´Alba er produceret på druer fra familiens egne Barbera-vinmarker, der har en helt unik beliggenhed på en skråning, der er vendt mod sydvest. Under modningen bliver der med håndkraft tyndet ud i druerne for at sikre en optimale kvalitet.

Vinifikationen er traditionel, og resultatet er en smuk rubinrød vin med en flot intensitet. I næsen fremstår den frisk, ren og karakteristisk, og der fornemmes aromaer af roser og kirsebær. Smagen er afbalanceret, tør og varm med en god krop samt friske diskrete tanniner og med en meget intens finish.

Serveringstemperaturen må ikke overstige 16/18 grader. Det er en vin, som passer rigtig godt til mange retter med okse- eller kalvekød, fjerkræsvildt eller gode oste.

Området

Piemonte er én af de absolut mest respekterede vinregioner i Italien. Det skyldes ikke mindst Nebbiolo-druen, som stortrives her og som frembringer de store Barolo og Barbaresco vine. I selve hjertet af Langhe-distriktet i Monforte d’Alba ligger Tenuta Rocca, som er en familieejet vingård med kun 15 hektar vinmarker.

Producent

Brødrene Bruno og Gianni overtog familiens vingård i 1986, og påbegyndte en gennemgribende modernisering og renovering af både vinmarkerne og selve vingården og kælderen. Siden 2011 har Gianni og hans søn Andrea, der er uddannet ønolog, stået for vingårdens drift.

Selve vingården, der er fra det attende århundrede, er blevet restaureret til sin oprindelige pragt efter en omhyggelig renovering. Opførelsen af ??den moderne vinkælder med underjordiske rum, der sikrer den optimale udvikling og lagring af vinene.

For at sikre vingårdens fortsatte udvikling, og for altid at kunne konkurrere på kvalitet på det allerhøjeste niveau, har Tenuta Rocca valgt at samarbejde med nogle af Italiens skrappeste vinkonsulenter, nemlig ingen ringere end agronomen Gian Piero Romana og top-ønologen Piero Ballario.