Yderligere information

Størrelse

Land

Område

Producent

Land & Område

,

Varetype

Økologisk

Tenute Piccini Governo all uso Toscano 2018

DKK99,00

På lager

Varenummer (SKU): 2453-1 Kategorier: , ,

Med rødder helt tilbage til 1882 hvor Angiolo Piccini begyndte at dyrke vin på blot 7ha, med et motto ”det er ikke hvor meget du laver, men passionen du ligger i det, der betyder noget” Igennem generationen har familien bygget et stærkt vinhus op ud fra grundlæggernes principper, i dag er det 4 generation der står bag vinhuset som i dag tæller 4 vingårde med hvert deres brand.

Denne vin er produceret på mest Sangiovese samt lidt Merlot, Colorino og Cabernet alle druerne kommer fra Toscana i et område hvor jordbunden er fyldt med kalk og småsten. Druerne bliver som regel høstet i slutningen af september start oktober, en del af druerne får lov til at hænge lidt længere for at tørrer ind. Når første gæring er overstået, plukkes de sidste druer, de presses og den most tilføjes, det starter en ny gæring der varer ca 3-4 uger. Selve denne metode hedder Governo, en metode der har været benyttet i mere end 700 år i Toscana og på nogen ¨åder minder om Veneto’s ripasso metode.

Vinen er dybrød i glasset, der er masser af røde bær i duften og et strejf af blommer. Smagen er fuldfed med velafstemt “ripasso” sødme og en lækker finish af tørret frugt.

Nyd den gerne med de kraftige retter, grill eller de fuldmoden oste, eller blot hvis du skal nyde en et godt glas vin.

1