Yderligere information

Land

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

,

Økologisk

Nej

Område

Producent

Vignerons Catalans Banyuls 3 Ans d’age

kr.135,00

På lager

Varenummer (SKU): 5265 Kategorier: , , ,
Traditionnel 3 ans d’age

Til denne traditionelle Banyuls 3 Ans d’age er der brugt 50 % Grenache Noir, 45 % andre Grenache-druer, samt 5 % Carignan. Udbytterne er meget små, ofte kun 20 hl. pr. hektar. Både grundet de gamle vinstokke og den meget lille mængde nedbør.

Druerne afstilkes og mosten presses hvorefter den gæres i 4 – 5 dage. Gæringen stoppes med neutral vinalkohol som ved andre Vins doux Natural. Efter gæringen er stoppet, ligger den søde vin på fade der rummer ca. 600 liter i godt tre år under åben himmel.

Efter aftapning er vinen klar til brug og nydelse. Banyuls er afgjort blandt Frankrig’s og dermed verdens allermest spændende dessertvine.

Banyuls

Appellationen Banyuls strækker sig over byerne og landsbyerne Collioure, Port-Vendres, Banyuls og Cerbère. Midt imellem havet og begyndelsen af den imponerende Pyrenæer bjergkæde trives de lave, krogede gamle vinstokke på stejle vinmarker på smalle terrasser med den genstridige dybe brune skifer.

Stokkene kæmper og trives i området med 300 solskinsdage om året og med de meget sjældne, men heftige nedbørsdage. Det nærliggende Middelhav sikrer de livgivende kølige briser aften og nat.

Vignerons Catalans

Vignerons Catalan er en gruppe af passionerede vinbønder, der ser det som deres mission at udvikle og sikre anerkendelsen og kendskabet til de bedste vine fra sydfranske Roussillon. De dækker tilsammen hele 15 appellationer, heriblandt Banyuls.

I glasset

Farven er gyldent rødbrunt og næsen er forførende med mindelser om både portvin og Madeira. Her er den gode rige sødme, spændende bundet op med krydderier, nødder, Klementin, karamel og kaffe. Det hele hænger flot sammen. Denne Banyuls Traditionnel 3 ans d’age giver meget kompleksitet til prisen.

Serveres kølig, men ikke kold. Vi anbefaler ca. 13-14 grader. Bemærk at vinen sagtens kan holde sig i et par uger efter åbning. Opbevar den blot i køleskab.