Mængderabat

Yderligere information

Land

Producent

Område

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Gianni Gagliardo Villa M Rosé

kr.129,00

På lager

Rabat TypeAntalPris per styk
Pris ved minimum6 + kr.109,00
Varenummer (SKU): 4918 Kategorier: ,
Gianni Gagliardo Villa M Rosé

Villa M Rosé Gianni Gagliardo har en flot lyserød farve med fine små bobler. I duften lokker de friske, solmodne jordbær og hindbær med deres sødme og friskhed. Sukkerindholdet er på 130 g/l og kommer udelukkende fra druerne. Der er en livlig syre, der holder vinen frisk og giver en god balance til sødmen og de elegante bobler. Den frugtrige smag er ikke at tage fejl af. De friske, sødmefulde frugter kombineret med en livlig syre og lette, elegante bobler giver et fantastisk resultat. Villa M Rossé er lidt af en “hyggevin”. Den bør nydes afkølet ved ca. 8 – 10°C enten på terrassen eller ved sammenkomster, som en aperitif eller også til lette sommerretter og desserter.

Vinene i serien

(hvid, rosé og rød) er alle lette, friske og mousserende i stilen med en lav alkoholprocent på ca. 5-6%. Rosévinen er let mousserende, sødlig og forfriskende. Den er sammensat af den hvide drue Moscato og den røde drue Brachetto. Moscato bruges ofte til at producere søde, mousserende hvidvine, og Brachettoen anvendes typisk til at producere lette og aromatiske rødvine. Tilsammen giver de to druer en perfekt sammensætning af sødme, friskhed og masser af frugt.

Produktion

Druerne er håndplukkede og presses hver for sig. Den røde drue (Brachettoen) ligger dog forinden presning til udblødning i et par timer indtil den lyserøde farve og de frugtige aromaer er trukket ud af skallerne. Temperaturen holdes lavt under hele processen for kun at beholde de friske og frugtagtige aromaer. Herefter blandes vinen fra de to druer sammen, og de gærer herefter sammen i ståltanke indtil alkoholniveauet på ca. 6% er opnået. Gæringen stoppes, og vinene filtreres samt klargøres til markedet.

Producent
Familien

Giannis historie begynder i 1970’erne, da han gifter sig med datteren af Paolo Colla, en 4. generations vinproducent bosat i Piedmonte-området, som havde en særlig forkærlighed for Barolo-vinene. Gianni kom fra en afholdsfamilie i den lille landsby Monticello d’Alba, men begyndte dag for dag at lære mere om vin. I 1986 tog firmaet en stor drejning, for Gianni havde nu overtaget Paolo Collas vinproduktion og var nu blevet solo leder af vinhuset. Han besluttede at ændre navnet fra Paolo Colla til Gianni Gagliardo, og dermed ændrede han også vinstilen. Han begyndte med at udskifte de gamle fade i kælderen med nye mindre franske fade og lidt efter lidt fulgte fornyelsen af produktionen også. I dag er hans 2 ældste sønner gået ind i firmaet, Stefano i produktionen og Alberto i vinmarkerne.

Markerne

Gianni Gagliardo råder over 30 hektar jord og producerer hvert år 300.000 fl. vin. 30% bliver solgt i Italien og de resterende 70% eksporteres til over 25 forskellige lande. Familien har efterhånden dyrket vin i seks generationer, og de blev i 2010 nomineret ved “Oscar del Vino” til den prestigefyldte titel “Bedste Vinhus”. Villa M rosé kommer fra Piemonte, navnet betyder “ved foden af bjergene” hvilket hentyder til beliggenheden nær Alperne mod Frankrig og Schweiz. Det er netop Alperne, der sikrer Piemonte et specielt mikroklima med megen varme i hele vækstperioden og et diset efterår. På trods af, at området er mest kendt for Barolo og Barbaresco, så bliver der både produceret førsteklasses hvidvin og rosévin. Hele Villa M serien er resultatet af lang tids research og mange forsøg i produktionen fra nogle af de største talenter på området.