Mængderabat

Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Område

Producent

Land

Varetype

Økologisk

Nej

Gianni Gagliardo Villa M Rosso

kr.129,00

På lager

Rabat TypeAntalPris per styk
Pris ved minimum6 + kr.109,00
Varenummer (SKU): 3556 Kategorier: ,

Gianni Gagliardo Villa M Rosso

Sød – mørkerød og let mousserende!  Denne vin er lavet på druen Brachetto, den har en flot rød farve med orange strejf, og en aromatisk duft med masser af frisk frugt. Dens sødme er meget behagelig og den har en lang og vedvarende eftersmag. Gianni Gagliardo Villa M Rosso er især velegnet til konditor kager, men også til chokolade og nougat.

Vinene i serien

(hvid, rosé og rød) er alle lette, friske og mousserende i stilen med en lav alkoholprocent på ca. 5-6%. Rosévinen er let mousserende, sødlig og forfriskende. Den er sammensat af den hvide drue Moscato og den røde drue Brachetto. Moscato bruges ofte til at producere søde, mousserende hvidvine, og Brachettoen anvendes typisk til at producere lette og aromatiske rødvine. Tilsammen giver de to druer en perfekt sammensætning af sødme, friskhed og masser af frugt.

Producent
Familien

Giannis historie begynder i 1970’erne, da han gifter sig med datteren af Paolo Colla, en 4. generations vinproducent bosat i Piedmonte-området, som havde en særlig forkærlighed for Barolo-vinene. Gianni kom fra en afholdsfamilie i den lille landsby Monticello d’Alba, men begyndte dag for dag at lære mere om vin. I 1986 tog firmaet en stor drejning, for Gianni havde nu overtaget Paolo Collas vinproduktion og var nu blevet solo leder af vinhuset. Han besluttede at ændre navnet fra Paolo Colla til Gianni Gagliardo, og dermed ændrede han også vinstilen. Han begyndte med at udskifte de gamle fade i kælderen med nye mindre franske fade og lidt efter lidt fulgte fornyelsen af produktionen også. I dag er hans 2 ældste sønner gået ind i firmaet, Stefano i produktionen og Alberto i vinmarkerne.

Markerne

Gianni Gagliardo råder over 30 hektar jord og producerer hvert år 300.000 fl. vin. 30% bliver solgt i Italien og de resterende 70% eksporteres til over 25 forskellige lande. Familien har efterhånden dyrket vin i seks generationer, og de blev i 2010 nomineret ved “Oscar del Vino” til den prestigefyldte titel “Bedste Vinhus”. Villa M rosé kommer fra Piemonte, navnet betyder “ved foden af bjergene” hvilket hentyder til beliggenheden nær Alperne mod Frankrig og Schweiz. Det er netop Alperne, der sikrer Piemonte et specielt mikroklima med megen varme i hele vækstperioden og et diset efterår. På trods af, at området er mest kendt for Barolo og Barbaresco, så bliver der både produceret førsteklasses hvidvin og rosévin. Hele Villa M serien er resultatet af lang tids research og mange forsøg i produktionen fra nogle af de største talenter på området.