Yderligere information

Land

Område

Producent

Underområde

Størrelse

Land & Område

Varetype

Økologisk

Viña Echeverria Reserva Carmenère Maipo Valley 2018

DKK55,00

På lager

Varenummer (SKU): 4497-1-2 Kategorier: ,

Familien Echeverria flyttede i 1740 fra Baskerlandet i Spanien til Chile og ernærede sig i flere generationer med landbrug. I begyndelsen af 1900-tallet grundlagde familien en vingård i udkanten af Molina i Curicó Valley, og det er stadig medlemmer af den samme familie, som ejer stedet. Det er forældreparret Roberto og Gloria Echeverria, som i dag står ved roret, mens sønnen Roberto (junior) har ansvaret for dyrkningen og vinificeringen. Døtrene Paulina og Viviana Echeverria står hhv. for økonomi og for salg.Vinmarkerne er beplantede med kloner af franske pre-phylloxera vinstokke, og hos Echeverria praktiserer man en såkaldt præcisionsdyrkning, hvilket betyder, at man analyserer hver parcels jordbundsforhold og mikro-klima og tilpasser druesorter og dyrkning efter disses karakteristika og potentiale. Kælderen er udstyret med det mest moderne udstyr, herunder tanke i mange forskellige størrelser, som tillader separat vinificering af druerne fra hver enkelt parcel. Ud over 80 ha. vinmarker i Curicó Valley råder Echeverria også over et par vinmarker i Maipo Valley og Colchagua Valley.Viña Echeverria praktiserer en bæredygtig produktion og er godkendt som ‘Certified Sustainable Wine of Chile’. I vinmarkerne betyder det, at man bruger økologisk dyrkning og anvender bio-nedbrydelige produkter.

Maipo-dalen er en del af Central Valley, sydvest for Chiles hovedstad Santiago, og er et de absolut mest berømte chilenske vindistrikter – måske især for sine rødvine. Med sine ca. 5.000 ha. vinmarker breder området sig langs floden Maipo og dens bifloder.Man kan finde vinmarker fra bunden af dalen mod øst til en højde af 800-1000 m. mod vest, og da jordbundsforholde også varierer en del, fra aflejringer i bunden til mere stenrige lag i højden, kan stilen for vinene variere en del. Visse steder i Maipo, kan store temperaturforskelle mellem dag og nat sikre mere aromatiske og delikate vine og derfor give både hvide og rødvine med god balance. Specialiteten i Maipo er Cabernet Sauvignon, Carmenère og Merlot for de røde, og i højtliggende områder Sauvignon Blanc og Chardonnay.

Carmenère Reserva laves på druer fra firmaets egne vinmarker i Curicó Valley som er plantet med Carmenère-kloner af franske pre-phylloxera Carmenère. Høsten foregår normalt ret sent (slutningen af april eller primo maj) da Carmenère skal høstes optimalt moden, og de håndplukkede druer transporteres til gården umiddelbart efter plukningen i små kasser for at undgå masning og dermed oxydering af mosten. Ved ankomsten i kælderen bliver druerne yderligere sorteret, afstilket og derefter gæret på ståltanke ved en temperatur mellem 24-27°. Carmenère Reserva gennemgår derefter en yderligere skindmaceration i 5-8 dage og vinen lager til sidst 4-6 måneder på brugte, franske barriques (225 l.).

Carmenère Reserva har en dyb, mørkerød, blank farve med lilla skær. Duften er meget kompleks, med sødmefulde nuancer af modne kirsebær og hindbær. Smagen er ligeledes meget frugtrig og afrundet, med krydrede toner af sort peber og engelsk lakrids i eftersmagen. Det er en meget harmonisk og charmerende vin.

Server den til salater, grønsagsretter, pasta, risotto, fjerkræ eller svinekød.

Du kunne også være interesseret i...

  • Echeverria chardonnay

    Viña Echeverria Reserva Chardonnay Maipo Valley 2018

    DKK55,00
1