Yderligere information

Størrelse

Område

Land

Varetype

Økologisk

Producent

Weingut Andreas Gsellmann Heideboden BIO Rot Zweigelt 2016

kr.165,00

På lager

Pannobile: Ni vinmagere – én vision
I 1980’erne gennemgik Østrig en vinmæssig revolution, hvor mange producenter indførte moderne teknologier i kælderen og lagde vægt på at dyrke internationale druesorter. Det førte til vine med en international stil, en ensretning af smagen og et fravær af regional typicitet. Som modtræk hertil stiftede syv producenter fra Gols i det nordøstlige hjørne af Neusiedlersøen i Burgenland i 1994 Pannobile-gruppen. Deres vision var og er at skabe topklassevine med udgangspunkt i de unikke, lokale forhold, dvs. jordbunden, mikroklimaet og oprindelige druesorter. Navnet Pannobile er sammensat af Pannonia”, regionens navn under romerriget, hvilket understreger oprindelsen, og “Nobile”, der betoner vinens ædle karakter karakteriseret ved en kompleks struktur og et stort aldringspotentiale.

Pannobile-gruppen består i dag af 9 producenter. Hver producent udvælger hvert år sin topvin (rød eller hvid), som smages og blåstemples af de øvrige Pannobile-producenter. Kun de vine, der slipper gennem nåleøjet, kan markedsføres som Pannobile. Pannobile vinene får år efter år topanmeldelser af internationale vinkritikere og vinmagasiner.

Naturvin fra biodynamiske Weingut Gsellmann
Weingut Gsellmann drives af far og søn: Hans og Andreas. Hans var en af de 7 producenter, som oprindeligt stiftede Pannobile-gruppen. I dag er det Andreas, som er den primært ansvarlige for arbejdet i markerne og i kælderen, og som sætter sit personlige præg på stilen. Gsellmann blev biodynamisk certificeret i 2011 og arbejder nænsomt med at styrke vinstokke, jordbund og mikroorganismer, så de opnår en naturlig balance. Alt foregår i tæt samklang med naturen. Der anvendes ingen kemikalier i vinmarkerne, hvor druerne dyrkes biodynamisk og høstes i hånden. Hjemme i kælderen spontangærer vinen, og der tilsættes ingen kemikalier under vinifikationen. Vinen tappes på flaske uden filtrering og brugen af sulfur før aftapning er minimal. Alt sammen er kendt praksis for producenter af naturvin. Andreas fremstiller autentiske og originale vine, som reflekterer det lokale område og de personer, der står bag. Andreas Gsellmann er også medlem af Respekt, en gruppe af 22 unge, dynamiske, biodynamiske vinproducenter fra Østrig, Tyskland, Italien og Ungarn.

Heideboden BIO Rot
Farven er violet og ungdommelig. Næsen byder på komplekse aromaer af mørke kirsebær og krydderier. Smagen er saftig med tranebær og urter. Vinen har en rank struktur med fine tanniner og en frisk, livlig syre. En vellykket eksponent for Zweigelt.