Yderligere information

Område

Størrelse

Varetype

,

Økologisk

Producent

Land

Wolfburn Distillery “Aurora” 46%

kr.399,00

På lager

Varenummer (SKU): 557-2-1 Kategorier: , ,

Wolfburn er det nordligst beliggende destilleri på det skotske hovedland. Her bliver whisky til på samme måde, som det altid er foregået: Ved håndkraft, med de bedste ingredienser og helt uden hastværk.

Destilleriet ligger i udkanten af byen Thurso, som betyder ”Thors sted” og har, som navnet antyder, rødder tilbage til vikingerne. Destilleriet er navngivet efter vandløbet Wolf Burn, der løber tæt ved destilleriet og naturligvis forsyner det med vand til produktionen.

Destilleriet blev i 2012, efter 150 års dvale, igen vakt til live. Tæt på den oprindelige placering genopførte en gruppe entreprenante  skotter destilleriet, for igen at skabe whisky på stedet med vand fra Wolfburn.

For all its youth, its excellence and quality glimmers from the glass, Jim Murray.

Sherrysødmen markerer sig i næsen, når du dufter og bliver fulgt godt på vej af nyslået græs, mørk chokolade, en smule kaffe og efterår. Når du smager, vil du muligvis opleve sherry/bourbonfadenes aftryk på whiskyen i form af krydderier og vanilje på tungen. Lidt blomster og en frugtig sødme balancerer fadlagringen sammen med en smule nødder inden en varm og blød eftersmag.

“Aurora” er primært lagret på first fill Sherryfade.