Yderligere information

Område

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej, Vegansk

Land

Producent

McManis Family Vineyards Petite Sirah 2020

kr.149,00

På lager

Varenummer (SKU): 3944-1-2 Kategorier: , , ,
McManis Family Vineyards Petite Sirah

McManis Family Vineyards Petite Sirah er lavet på 75% Petite Sirah og 25% Tannat og Teroldego. I duften fornemmes aromaer af modne brombær, chokolade, samt noter af karamel og toffee. McManis Family Vineyards Petite Sirah har en fed cremet konsistens og er særdeles rig på modne mørke bæraromaer og mokka. Afslutningen er elegant og vedvarende. Vinen lagres i 6 måneder på både nye og gamle franske og amerikanske egetræsfade.

McManis Family Vineyards

McManis Family Vineyards blev grundlagt af Jamie og Ron McManis i 1990 og er beliggende i Ripon ved San Joaquin og Stanislaus Rivers. McManis Family Vineyards ejer 1457 hektar vinmarker og i 1997 investerede de i et helt nyt ”state-of-the-art” winery for at maksimere den i forvejen høje kvalitet. Nybygningen har da også vist sig at være en særdeles god investering, i form af talrige præmieringer af deres vine.

McManis’ vision er, at producere de fineste vine. Hvert eneste trin i produktionsprocessen og hver eneste forretningsmæssige beslutning overvejes ganske nøje for ikke, at gå på kompromis med den høje kvalitet. Dette resulterer da også i, at McManis’ vine er fantastiske, behagelige og fint afrundede vine, hvor man virkelig får ”value for money”.

Amerikanske Vine

Der laves vin i næsten alle USA’s stater, men hele 95 procent af produktionen kommer fra Californien, Washington State, Oregon og New York. Amerikanernes egen drue Zinfandel er udbredt, men ellers anvendes især druer af fransk og italiensk  prindelse, f.eks. Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Sangiovese m.fl.

Amerikansk vin har, som det er tilfældet så mange steder i den nye verden, været præget af en stil hvor frugten var i højsædet. I dag er billedet mere nuanceret, idet et stadigt stigende antal producenter har som mål at lave vin med tydeligt  erroirpræg. I dag byder USA på en bredt sammensat portefølje af rødvin. I f.eks. Californien findes vine til det røde oksekød, de mere sødmefulde af dem er gode til grillbøffen, og fra Oregon og Washington State laves ret elegante vine, der egner sig til retter med f.eks. kalve eller svinekød.