Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Nej

Område

Land

Producent

Underområde

Francis Ford Coppola Archimedes 2019

kr.649,00

På lager

Varenummer (SKU): 1220000071568 Kategorier: , , ,
Francis Ford Coppola Archimedes 2019

Archimedes er Francis Coppolas mest berømte top vin. Opkaldt efter både den historiske matematiker og Coppolas onkel Archie, hylder Archimedes-vinen en lidenskab for fysik, matematik og vin. Etiketten fremviser den historiske skildring af Archimedes’ spejl, der tæmmede solens stråler i krig mod romerne. I glasset har vinen en utrolig intens rubinrød farve med fængslende aromaer af blåbær, solbær, mørk chokolade og et strejf af lakrids. I smagen byder vinen på dyb smagskoncentration med intense noter af mørke bær noter, vanilje, blomme og fornemme fadnoter. Archimedes er en muskuløs vin med en enorm smagsintensitet og en utrolig lang eftersmag. En nærmest aristokratisk vin, der kun vil udvikle større kompleksitet de næste 25 år. Nyd den som meditationsvin eller til et godt stykke velhængt oksekød.

smagsnoter: Mørke bærnoter, vanilje, blomme og fornemme fadnoter.

Duftnoter: En regulær dufte-vin med flotte aromaer af saftige blommer og friske skovbær, ledsaget af subtile toner af ristet brioche.

Velegnet til: Meditationsvin eller til et godt stykke velhængt oksekød.

Produktion

Archimedes skabes i begrænsede mængder fra tre af de absolut bedste vinmarker i Alexander Valley. Archimedes Vineyard, beliggende over tågegrænsen i 620 m, det varmere Dayton Vineyard i det nordlige Alexander Valley med den veldrænende lertype Josephine, samt The Farrow Ranch Vineyard. I kælderen lagrer Archimedes i hele 20 måneder i franske egetræsfade, hvor 80% er nye.