Yderligere information

Land

Allergener

Sulfitter

Producent

Område

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Underområde

Domaine de Fussiacus Pouilly-Fuissé Vielles Vignes 2019

kr.249,00

På lager

Varenummer (SKU): 5082-2-1-1-1 Kategorier: , , , ,
Vinhuset

Historien om en familie der i 1955 drog til det sydlige Macon for at prøve lykken. Yanniks oldefar der arbejdede som bødker og assistent på en vingård i området, købte sine første 3 ha vinmarker i 1971 og de kunne endelig begynde at lave deres egen vin. De 3 ha vinmarker bærer navnet Les Vieux Murs.I 1978 døde Jean og som kun 20 årig måtte Jean-Paul tage over og drive hans forældres værk videre. Han købte 8 ha vinmarker i Fuisse og grundlagde Domaine de Fussiacus.Yannik er sidste knobskud i familien og manden bag vinene fra Chateau de Chaintre. En ejendom på 6 ha med gamle Chardonnay stokke som blev købt i 2003.

Vinene har hver deres udtryk og er virkelig smart buys!

Vinen

En åben bouquet, frugtagtig vin. Ganske lokkende, med strejf af vanilje. Dominerende i ganen og afslører dens terroirs mineralske oprindelse. Skævt og pænt afrundet. Generelt pænt struktureret. En rig, pikant vin.

Det går især godt med foie gras, hummer, aborre eller havtaske. Bressekylling med fløde ville også være en mulighed.

Mere end 50 års strenge markudvælgelsesprocesser sammen med fadlagring betyder, at denne vin får mest ud af sin naturlige aroma; hints af vanilje, hasselnød og ristede mandler. Den kan drikkes i dag, men når sit højdepunkt om 3 til 5 år.

Vinen er lavet på 100% Chardonnay