Yderligere information

Land

Producent

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

A.H. Riise Kong Haakon XO Royal Reserve 42%

kr.450,00

På lager

Varenummer (SKU): 3433 Kategorier: ,

For at fejre venskabet mellem to enestående mænd – Kong Haakon VII af Norge og Valdemar Riise lanceres denne sjældne limited edition rom. Riise var indehaver af A.H. Riise Rum og apotek, som blev grundlagt af hans far Albert Heinrich Riise i 1838 på øen St. Thomas i Dansk Vestindien. Haakon VII var oprindelig prins Carl af Danmark før han blev kronet som konge af Norge i 1905. Forældrene var kong Frederik VIII og dronning Louise af Danmark. A.H. Riise Kong Haakon XO Royal Reserve er baseret på den oprindelige opskrift som var kong Haakon favorit. Den introduceres i stærkt begrænset mængde og er kommercielt tilgængeligt for første gang. Prins Carl blev uddannet ved den Kongelige Danske Marine og besøgte de Dansk Vestindien to gange om bord på orlogsfartøjerne Fregatten Fyn og Fregatten Jylland. Kong Haakon og Valdemar Riise etablerede et nært venskab gennem årene og mødtes ved flere lejligheder privat. Kong Haakon adskillige gange A.H. Riise’s Apotek og Valdemar Riise’s private hjem.

Duft: Først kommer der vanilje, kokos og smørkaramel. Senere er der en antydning af karameliseret æbletærte med en let brændt kant og en let og diskret note lavendel.

Smag: De aromaer der er i duften, kan også føles i smagen, især kokosnoten kommer frem med en ekstremt rig og intens smag

Eftersmag: Vanilje- og smørkaramellerne lænkes sammen med en antydning af appelsinskal, der balancerer rommen flot