Yderligere information

Land

Område

Producent

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Adriano Vittorio Sauvignon Blanc 2018

kr.149,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 5308-1 Kategorier: , , ,

Midt i hjertet af Langhe i det underskønne Alba ligger dette familiefirma, der i generationer har dyrket vin fra egne marker i I begyndelsen af 1900tallet begyndte ”Bedstefar Giuseppe” af plante vinstokke på egne marker. Senere købte han sammen med sønnen, Aldo, en lille vingård hvor de også kunne nyplante. Endnu et skridt fremad skete, da børnebørnene Marco og Vittorio kom til. De besluttede selv tappe og sælge vinene som egne gårdvine. I dag råder Adriano-familien over 22 hektarer beplantet primært med Nebbiolo, kongedruen i Piemonte. Stort set alle familiemedlemmer deltager i arbejdet på vingården på et eller andet tidspunkt af året.

Produktonen strækker sig over Barbaresco, Barbera, Dolcetto, Freisa, Sauvignon og Moscato. Yderligere 8 hektarer er udlagt til dyrkning af hasselnødder og 10 hektarer til enge, landbrug og skov. Og det er lige her i skovene omkring Alba, at den man finder den berømte hvide trøffel. En delikatesse af den anden verden og til en pris af kr. 20.000 – 30.000 pr. kilo! Sæsonen løber over okt./nov./dec., hvor specielopdrættede hunde snuser sig frem til det hvide guld.

Det ligger familien Adriano meget på sinde, at den fantastiske natur i regionen også i fremtiden vil være lige så smuk og bjergtagende. Med stor fokus på bæredygtighed bruger de kun et minimum af bekæmpelsesmidler i marken. Det betyder blot endnu flere timer i marken, men det er på den lange bane det ekstra arbejde værd. Al elektricitet der bruges på vingården kommer udelukkende fra solceller.
”Basaricò” kan oversættes til ”basilikum” fra den lokale dialekt. Vinen produceres kun på Sauvignon Blanc fra de bløde bakker omkring byen Alba. Markerne ligger i 250 m. og vender mod nord. Her er der soltimer, men ikke stegende hedt

Strågul og med et lille grønt strejf i farven. En tør, frisk, livlig og liflig vin, men indbydende noter af lime og grønne æbler.

Vinen er som skabt til skaldyr, fisk, pasta, supper eller blot som aperitif. Tag flasken ud af køleskabet 10 min. før brug, så viser den bedst sine kvaliteter.