Yderligere information

Land

Inkl Pant

Ja

Allergener

Gluten

Størrelse

50 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Aecht Schlenkerla Erle Schwarzbier 4.2% alk.

kr.40,00

På lager

Varenummer (SKU): 1073-1-2-1 Kategorier: , ,
Aecht Schlenkerla Erle Schwarzbier

Schwarzbier (sort pilsner) har eksisteret siden det 16 århundrede og plejede at være mere udbredt, end det er i dag. I den industrielle revolution i det 19. århundrede, blev det næsten erstattet af masseproducerede lettere øl. Kun få bryggerier bevarede øllets stil, og i omkring 30 år nu har den oplevet en renæssance.

Til denne Aecht Schlenkerla Erle sort pilsner bruger de en helt speciel røget malt. Dette tørres ikke over bøgebål, som det normalt er tilfældet, men over ild lavet af elletræ. El-røget malt giver en fin og kompleks røget smag til øllet – mindre stærk og krydret end i Schlenkerlas klassisk røget øl. Et højt indhold af brændt malt giver en udtalt ristet aroma og den mørke, næsten sorte farve. Med 4,2% alk, har Aecht Schlenkerla Erle lidt mindre alkohol, men er kraftig i smagen.

Producent

Navnet “Schlenkerla” stammer fra ordet “schlenkern”, hvilket betyder at slingre, ganske som en beruset person. Den folkelige overlevering menes at have stået fadder. Historien fortæller, at en af husets tidligere bryggere blev kaldt das Schlenkerla” på grund af hans slingrende gang – som var følgen af en ulykke.
Og som man siger i Bamberg: Den, som ikke er kommet forbi Schlenkerla og ikke har prøvet den krydrede umiskendelige smag af “Aecht Schlenkerla Rauchbier” kan ikke påstå at have været i Bamberg!