Yderligere information

Land

Område

Producent

Størrelse

Varetype

Økologisk

Alpha Zeta “C” Chardonnay Veronese 2020

kr.79,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 1930-1-1 Kategorier: , ,
Producent

Historien bag Alpha Zeta går tilbage til 1999; hvor den engelske vinimportør David Gleave MW og den internationalt anerkendte new zealandske winemaker Matt Thomson stiftede firmaet. Formålet var at fremstille en serie af vine fra Veneto; som prismæssigt var konkurrencedygtige, uden at gå på kompromis med kvalitet og typicitet. Et af de centrale elementer i strategien var at etablere samarbejder med lokale vinbønder for at få adgang til det rette druemateriale, frem for at købe bulkvin. Det har blandt andet betydet, at man har kunnet arbejde sammen om at nedbringe høstudbyttet og sikre, at der høstes sunde, modne druer; og hvert år udvælges de bedste partier fra forskellige underleverandører. Resultatet er år for år en serie af kvalitetsprægede vine på klassiske druesorter fra Veneto, lavet med moderne udstyr og indsigt. Der er eksempelvis investeret i såkaldte most-kølere der sikrer at mosten inden gæring opbevares så aromaer og friskhed bevares bedst muligt, og lave gæringstemperaturer skal ligeledes tilsikre dette. Man ønsker at fremstille rene, præcise vine med stor varietalkarakter og primærfrugtighed, dvs vine, der fremviser druernes naturlige, typiske aromaer og som repræsenterer det område, hvori de dyrkes. Langt de fleste druer dyrkes i Valpantena, der ligger lidt nordøst for Verona, således også alle druer til de vine, vi har valgt at hjemtage, undtagen en Soave, og nu, en Primitivo. Alle flasker lukkes med skruelåg, bortset fra Ripasso. Der er generelt tale om meget ærlige og karakterfulde vine, der befinder sig i et prissegment, der ellers sjældent begejstrer.

Produktion

Vinen fremstilles af håndplukkede druer, dyrket i Valpantena dalen, hvor klimaet modereres af kølige vinde fra Dolomitterne og er med til at forlænge modningssæsonen, hvilket muliggør at mere komplekse duft- og smags-forbindelser bygger sig op i druerne.

Druerne afstilkes, knuses og afkøles og halvdelen koldgæres med kulturgær på temperaturkontrollerede ståltanke ved 12-14° C. Den anden halvdel af mosten gæres på store træfade. En tredjedel af vinen gennemgår malolaktisk gæring for at skabe yderligere kompleksitet.

Indbydende strågul farve og vinen træder frem med varietaltro aromaer og er en let, frisk og ligefrem stil. Chardonnay i en tilgængelig stil, med elegant smagsfylde, fin nerve i frugten og god længde.