Yderligere information
Land | |
---|---|
Område | |
Størrelse | fl. 70 cl. |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Producent |
Arran Sherry Cask The Bodega” 55,8% Cask Strength”
kr.599,00
På lager
Arran Sherry Cask The Bodega
Denne fantastiske, og meget koncentrerede maltwhisky, er udelukkende lagret på Sherry Hogsheads, som er 250 liters fade fra Spanien, og den er tappet ved fuld fadstyrke (cask strength). Resultatet er en whiskyen, som på engang er kraftig og elegant. Farven i denne Arran Sherry Cask er ravgylden, og i næsen fornemmes toner af Modne figner og kirsebær. Smagen er vedholdende og lang med toner af mørk chokolade, mandariner, modne figner samt søde krydderier og masser af Oloroso Sherry toner.
Netop denne Arran Sherry Cask fra destilleriet i Lochranza er en tilbagevenden til stilen fra nogle af de tidligste Arran Single Malt, som i overvejende grad blev lagret på Sherryfade.
Producent
Efter mere end 150 års fravær, kom den legale destillation tilbage til øen Arran i 1995, da destilleriet Isle of Arran destillerede de første dråber kl. 14.29 den 29. juni 1995. Det sidste legale destilleri på Arran lukkede i 1836. Det ualmindelige smukke destilleri Arran er beliggende i landsbyen Lochranza på den nordvestlige spids af Arran, og destilleriet er fortsat det eneste på øen. Whiskyen fra destilleriet modner på destilleriets egen grund i nogle helt unikke omgivelser. Whiskyen lagres på sherry- og bourbonfade. Klimaet på Arran forcerer modningen, og whiskyen fra Arran betragtes som den hurtigst udviklende i hele Skotland. Dette skulle efter sigende skyldes den varme Golfstrøm, der passerer destilleriets lagerbygninger. Vandet til destilleriet kommer fra Loch na Davie kilden, der er den reneste naturlige kilde i hele Skotland. Whiskyen fra destilleriet tappes uden kuldebehandling og filtrering, og der tilsættes ikke farve af nogen art. Det er de rå dråber, udviklet af den rene natur på øen Arran. Arran destilleriet er fortsat et af de få privatejede destillerier i Skotland. Det drives af et meget erfarent team bestående af tre mand. I spidsen står distillery manager, James MacTaggart, der har over 30 års erfaring med whiskyproduktion.