Yderligere information

Størrelse

fl. 70 cl.

Område

,

Land

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Speyside Distillery Spey Fumare 46%

kr.499,00

På lager

Varenummer (SKU): 1202 Kategorier: , ,

Speyside Distillery Spey Fumare

Speyside Distillery Spey Fumare er den første røgede whisky fra Speyside Distillery. På destilleriet produceres der årligt kun en meget lille andel røget whisky, som lagres på amerikanske bourbon barrels.

Farven er flot gylden. I næsen fornemmes en markant medicinsk tone, samt tørv og tjære kombineret med både lyse og friske maritime toner af salt, havluft, jod og tang. I munden folder Speyside Distillery Spey Fumare sig ud med sødme og en lille let saltet tone. I eftersmagen kommer der flere koncentrerede aromaer af røg, eftersmag med koncentrerede aromaer af røg, og i slutningen sød basilikum. Det er en whisky, som man nemt ville kunne vurdere værende en Islay malt, selvom den har en lidt lettere krop end de flest Islay malts. Et super-køb!

Speyside Distillery

Etableringen af destilleriet Speyside skyldes primært en enkelt mands drøm og ihærdige indsats. Det var den tidligere ubådskaptajn George Christie, som drømte om at opføre et lille smukt håndværks-destilleri”, og derfor købte han i 1956 et lille stykke land i Drumguish ved Kingussie i den sydligste ende af Speyside. Der kom imidlertid til at gå fire år, inden byggeriet blev påbegyndt, og yderligere 25 år inden det var færdigbygget. I dag ejes destilleriet af “Harvey’s of Edinburgh”, og det står som et af Skotlands smukkeste og mest romantiske destillerier. Det er kun udrustet med et enkelt sæt destilleringskedler, og den maksimale årlige produktionskapacitet er derfor begrænset til omkring 600.000 liter.