Yderligere information

Producent

Område

Land

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Ardbeg Uigeadail

kr.825,00

På lager

Varenummer (SKU): 912 Kategorier: , ,

Ardbeg Uigeadail

Højt over Ardbeg ligger den dybe sø Loch Uigeadail, som forsyner Ardbeg med sit klare, tørvede vand og lægger navn til denne sublime aftapning. Uigeadail er en suveræn sammensætning af forskellige Ardbeg-udtryk. Klassisk, dyb røg er viet med de saftige, søde, rosinagtige noter, der kommer fra lagringen på sherryfade. Whiskyen er lagret på både bourbon- og sherryfade, tappet ved 54,2% og er ikke kølefiltreret.

Farve: Dyb gylden. 

Duft: Tung og fyldig med en berusende røget aroma og noter af julekage, valnøddeolie, frisk havsprøjt, toffee og chokoladeovertrukne rosiner.

Smagsnoter: Særdeles fyldig og rig med en olieret mundfornemmelse. Smagen er en fascinerende balance mellem søde, krydrede og røgede nuancer. En initial sødme med smag af julekage udvikler sig til en dyb og lækker lejrbålsrøg.

Producent

Ardbeg er et whiskydestilleri på sydkysten af den skotske ø, Islay. Øen er kendt for sine kraftigt røgede whiskies, og Ardbeg er ingen undtagelse med en ppm der normalt ligger omkring 55. Destilleriet blev grundlagt i 1815 og de mørkegrønne flasker med den tætrøgede og sødmefulde maltwhisky fra Ardbeg er de seneste par år blevet utroligt populær