Yderligere information

Producent

Land

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Green Spot Mitchells New Edition 40%

kr.425,00

På lager

Varenummer (SKU): 2098 Kategorier: ,
Green Spot Mitchells New Edition

Green Spot er destilleret på Midleton destilleriet. “Unquestionably one of the world’s great whiskeys” skriver Jim Murray I sin Whisky Bible og det kan vi egentligt godt forstå. Whiskeystilen er mere blød og sommerlig i forhold til Redbreast’s fyldige og olierede karakter. PURE POT STILL IRISH WHISKEY er en whiskystilart som er særegen for- og kun fremstilles i Irland. Whiskeyen destilleres traditionelt i kobber pot stills og langt hen af vejen minder det meste af fremstillingsprocessen om den vi kender fra Skotland.

Farve: Gylden ahornsirup med raps farvede kanter.
Duft: Revet citrus og orange skal – den nærmest æteriske frugt duft smelter sammen med bygmalt, maltsukker og lidt nybrændt amerikansk egefad.
Smag: Associationer til Irlands bløde græsklædte bakker dukker op. Grønne æbler, nelliker, maltsukker og fløjlsblød egefadssødme kæler blidt for munden. Eftersmagen bliver langsomt fedmefuld og er fyldt med brune krydderier og fin brændt fadkarakter.

Producent

I dag er Green Spot Pure Pot Still Irish Whiskey et af Irlands mest elskede og autentiske whiskymærker. Whiskeyen er netop blevet relanceret med et skarpere grafisk udtryk – leveres i et flot gavehylster. Green Spot er et af de ældste irske whiskymærker. Historien bag Green Spot starter hos Mitchell så langt tilbage som i 1887. Mitchell familien var en entreprenant købmandsfamilie som siden 1805 havde drevet forretning i Dublin. Efterhånden som familie virksomheden voksede, blev sortimentet udvidet med egne aftapninger af den lokale whiskey fra, det dengang i Dublin beliggende, Old Jameson Distillery.
Tomme vinfade og hedvinstønder fra Portugal og Spanien blev påfyldt nydestilleret whisky og lagret i mange år under Mitchell familiens butik i Fitzwilliam Street. Købmandshandlens kunder kunne i en lang årrække vælge mellem en Blue, Red, Yellow og Green Spot aftapning alle med forskellige aldre og karakter. Det var dog altid Green Spot kunderne helst ville have og whiskymærket overlevede da også tidens tand uberørt helt frem til slutningen af 1960’erne, hvor Jameson destilleriet i Dublin lukkede og produktionen blev flyttet til Midleton destilleriet i Cork.