Yderligere information

Område

Producent

Land

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Bowmore 18 år

kr.995,00

På lager

Varenummer (SKU): 2434 Kategorier: , ,
Bowmore 18 år

Bowmore 18 Years Old er en skotsk single malt whisky fra Islays (og måske Skotlands) ældste destilleri. Den 18-år gamle Bowmore blev lanceret i 2007, og har hurtigt fået status som lidt af en klassiker, afholdt for sin skønne kombination af moden frugt med mørk chokolade og afstemt tørverøg. Den er tappet ved 43% alkohol.

Farve: Dyb rav.
Duft: Blommer og svesker, røde druer, mørk chokolade og let røg.
Smagsnoter: I munden har whiskyen klasse og elegance. Her er noter af moden frugt (blommer igen), appelsinmarmelade og bløde røgtoner.

Serveringsforslag: Bør nydes rent.

Producent

Bowmore, Islays Grand Old Man, er grundlagt helt tilbage i 1779 af en Hr. David Simpson. Som det er tilfældet med de fleste destillerier, har Bowmore skiftet hænder adskillige gange i løbet af dets historie. I dag er det Beam Suntory, der kan kalde sig den heldige ejer.

Bowmore er kendt for en stil, der er præget af maritime noter, tropisk frugt og en tørvesmag som er en anelse lettere end hos destillerier som Ardbeg og Lagavulin, hvor de benytter en malt som er meget kraftigt røget. 30% af Bowmores maltbehov kan dækkes af deres egne floor-maltings. Det er usædvanligt i en tid, hvor stort set hvert eneste destillerierne i Skotland blot køber alt hvad de skal bruge fra de store malterier. Både den malt som Bowmore selv står for, og den, de køber, er røget til 25 ppm (parts per million) og de to blandes i en 1:3 ratio, med 2 tons Bowmore-malt og 6 tons ”købe-malt” inden mæskningen.

I portfolioen finder man blandt andet den nu legendariske Black Bowmore, som blev lanceret i 1993, og gennem tiden har utallige sagnomspundne whiskies forladt Vault No. 1, det berømte warehouse ved destilleriet hvor den ene væg tager imod Loch Indaals kølige bølgeskvulp og fadene faktisk ligger på et niveau under havets overflade.